Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ανέκδοτη πραγματικότητα της Ελλάδας που οικοδομήθηκε στα χρόνια των Ελληνικών Κυβερνήσεων!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:


- Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες; 

Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.  Πάει στον υπουργό:  

- Υπουργέ, θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει, μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μην κάθεται και μαθαίνει στην τεμπελιά.  

Μερικές μέρες αργότερα ο Υπουργός τον παίρνει τηλέφωνο: 

- Έτοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, είναι καλά; 

- Τι λες ρε Υπουργέ, πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά γιατί με τέτοια τρελά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.

Σε λίγες μέρες:

 - Φίλε μου, του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος του Γραμματέα του Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 8.000 ευρώ το μήνα.
 
- Όοοοοχι, αντιδρά ο πατέρας. Δεν κατάλαβες, μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει.

Την μεθεπόμενη μέρα: 

- Φίλε, του βρήκα δουλειά ως γραμματέας του Διευθυντή του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 5,000 το μήνα.

- Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ υπουργέ μου, βρες μου κάτι στα 500-600 ευρώ το μήνα.

- Μα τι λες τώρα, αυτό είναι αδύνατο.

 - Γιατί;;

- Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με άρτιες γνώσεις ξένων γλωσσών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου