Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

«Η Σχολή Χιωτάκη»....στο Άλσος Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Η «Σχολή Χιωτάκη» ιδρύθηκε από τον κ. Νικόλαο Χιωτάκη το 2002 όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Κηφισιάς. Έκτοτε η εν λόγω σχολή προάγει διαχρονικά νοοτροπίες που αναβαθμίζουν την πόλη μας συνεχώς. Στο πρώτο μέρος σας αποκάλυψα με παραδείγματα και φωτορεπορτάζ από τον σταθμό του ΗΣΑΠ , τη διαχρονική νοοτροπία σεβασμού της παράδοσης μέσω της αγνωμοσύνης και του αλαλούμ. (Κifisia Press στις 29/01/2012).

Σήμερα θα περάσουμε απέναντι στο Άλσος Κηφισιάς και θα ασχοληθούμε με τη νοοτροπία της «Σχολής Χιωτάκη» στην απόδοση ευγνωμοσύνης προς τους ευεργέτες της πόλης μας.
Το Άλσος έχει έκταση 25 στρέμματα και περιβάλλεται από τις οδούς: Δραγούμη, Λεωφ. Κηφισίας, Ηρ. Αττικού και Αδριανού. Έχει συνολικά έξι εισόδους. Δύο κεντρικές επί των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Δραγούμη και από δύο πλαϊνές επί των οδών Ηρ. Αττικού και Αδριανού. Ο ΗΣΑΠ έχει τερματικό σταθμό στην Κηφισιά έναντι της κεντρικής πύλης του Άλσους επί της οδού Δραγούμη.

Αυτή την πεντακάθαρη είσοδο αντικρίζουν οι επισκέπτες της πόλης μας εξερχόμενοι από τον σταθμό!


Και μη μου πείτε ότι φταίνε τα παλιόπαιδα με τα γκράφιτι, διότι - αν παρατηρήσετε καλά, αυτό φαίνεται και από τις άλλες επτά εισόδους που θα δείτε παρακάτω - η είσοδος αυτή έχει να καθαριστεί από το 1885, όταν οι σιδηρόδρομοι Αττικής επέκτειναν την σιδηροδρομική γραμμή έως την Κηφισιά και η ίδια εταιρεία αποφάσισε να εξωραΐσει την περιοχή.
Αν πάλι ακολουθήσουμε την οδό Αδριανού θα απολαύσουμε τη συγκεκριμένη είσοδο της φωτογραφίας στα ίδια χάλια με την κεντρική.
Επειδή όμως η «Σχολή Χιωτάκη» προάγει και τις νέες τεχνολογίες θα αντικρύσετε εδώ,  πάνω από την πύλη, την τελευταία εκδοχή μιας αδιαπέραστης ηλεκρονικής τεχνολογίας για την προστασία του Άλσους. Ένα ατσαλόσυρμα! Δε γνωρίζω αν είναι ηλεκτροφόρο, αλλά ας τολμήσει κανείς να το υπερπηδήσει!
Η εναλλακτική λύση είναι η Ηρ. Αττικού αριστερά του πάρκου, όπως ανεβαίνουμε για το κέντρο της πόλης. Η πεντακάθαρη και εδώ είσοδος έχει μια ιδιαιτερότητα, η οποία προβάλλεται μέσω της παραδοσιακής και διαχρονικής αυτής ταμπέλας ξεχασμένης από το χρόνο, η οποία και μας ενημερώνει ότι από εκεί εισέρχονται τα οχήματα του δήμου.

Λίγο πιο πάνω, καταμεσής του πεζοδρομίου, δεσπόζει ένα κίτρινο κυτίο. Με μια πρόχειρη ματιά θα νόμιζε κανείς, ότι είναι κιβώτιο των ΕΛΤΑ. Όσο κι αν προσπάθησα να καταλάβω την χρησιμότητα του αντικειμένου δεν τα κατάφερα!

Εδώ βλέπουμε την είσοδο από Λ. Κηφισίας, ομολογουμένως σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες, ίσως διότι από εδώ εισέρχονται δύο φορές το χρόνο κατά την έναρξη και λήξη της Ανθοκομικής Έκθεσης ο Δήμαρχος και οι επίσημοι καλεσμένοι του. Από αυτή την πύλη μπορεί να εισήλθε και ο επισκέπτης μας που έκανε τα κάτωθι κολακευτικά σχόλια για τη Δημοτική.

Άρθρο αναγνώστη στο  www.tromaktiko.gr  στις 14/02/2012 με τίτλο: Άλσος Κηφισιάς - Περίπατος σε σκουπίδια!
«Άλσος Κηφισίας, Κυριακή 13/02/2011, καλός καιρός και αρκετός κόσμος έκανε την βόλτα του στο άλσος και είδε τις παρακάτω τριτοκοσμικές εικόνες με σκουπίδια συγκεντρωμένα ακριβώς δίπλα από το χώρο περιπάτου του άλσους. Μιλάμε για γελοίους ανθρώπους, ανίκανους να διαχειριστούν τα σκουπίδια που μαζεύουν από τους κάδους που βρίσκονται μέσα στο άλσος διορισμένος από τον κύριο Χιωτάκη, αντιδήμαρχος καθαριότητας τι κάνει; Γνωρίζει το αντικείμενο της εργασίας του;»
Κάθε επιπλέον σχόλιο νομίζω ότι περιττεύει!

ΥΓ. Τα σχόλια των αναγνωστών δεν εκφράζουν τις απόψεις της εφημερίδας Kifisia Press.

4 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΘΕΜΕΤΑ. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη, θα σας παρακαλούσα να μου γνωρίσετε την πραγματικότητα προς ενημέρωση δική μου και των αναγνωστών μας.Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.
      Με τιμή
      Καρατσιομπάνης Γιάννης

      Διαγραφή
  2. καθαριστρια ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ11 Μαρτίου 2012 στις 8:19 μ.μ.

    Απο οσο ξερο η καθαριοτιτα στο αλσος δεν ανηκι στο οδοκαθαρισμο. Ανικει στη ανθοκομικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Σχολή Χιωτάκη»....στο Άλσος Κηφισιάς!

    Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου ο Χιωτάκης, είναι πρόεδρος και ο Βάρσος αντιπρόεδρος.

    Μέλη της ποιο πάνω επιτροπής υπάρχουν άτομα που τελούν υπό ΟΜΗΡΙΑ. Εάν δεν προσέλθουν στις Συνεδριάσεις και εάν τολμήσουν να μην ψηφίσουν θα χαθεί το εισόδημα των μελών όλης της οικογένειας τους, αλλά και κάποιων συγγενών (κατ' αρχήν).

    Ελπίζω να ξαναβρώ τη διάθεση (και στα πλαίσια της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας), να αποκαλύψω τα στοιχεία και κάποιες αλήθειες που μας πονάνε.

    Φιλικά

    Μ.Χ.

    Υ.Γ. Οι ποιο πάνω λειτούργησαν και θα λειτουργούν, σύμφωνα με τις οδηγίες ειδικών (?) επιστημονικών συμβούλων, που κάποιος βουλευτής (Δημόσια) τους χαρακτήρισε Βαρώνους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή