Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Τρύπα» ύψους 1,6 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για την Παρασκευή 01/03/2013 μετέθεσε τη συνέχιση της  συνεδρίασης η Οικονομική Επιτροπή αφού η χθεσινή, διεκόπη μετά από πολύωρη διεργασία....για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για το 2013.


Δύο από τα βασικά θέματα των οποίων η συζήτηση διήρκησε πέντε ώρες(!) ήταν:  

- Η εγγραφή στον προϋπολογισμό ποσού 2.000.000 ευρώ που αφορούσε στην είσπραξη τιμήματος από  προσκύρωση λωρίδας 700τ.μ. περίπου στο οικόπεδο της κ. Μ. Λάτση στη Βουλιαγμένη. (Η συγκεκριμένη προσκύρωση είχε γίνει το 1955).   

- Η απαλλοτρίωση του περιβόητου πλέον Ο.Τ. 306, για την πλατεία Πηγαδακίων, η εγγραφή ποσού 1.096.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, και η  πρόταση Δαβάκη που ζητούσε εγγραφή ποσού 1.400.000 ευρώ για την απαλλοτρίωση τεσσάρων ιδιοκτησιών.   

Οι αρχικές αντιρρήσεις μελών της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με το πρώτο θέμα αφορούσαν στο γεγονός αν αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να εισπραχθούν μέσα στο 2013 ώστε να παραμείνουν ως έσοδο στον προϋπολογισμό. Με την εξέλιξη της κουβέντας όμως έπεσαν κι άλλες προτάσεις στο τραπέζι, όπως, να μην προσκυρωθεί το συγκεκριμένο τμήμα, και να δει ο δήμος αν μπορεί να το κάνει παιδική χαρά (Καπετανέας), να μπει μεν αλλά για ορισμένο σκοπό, κ. ά.   

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γρ. Κωνσταντέλλος, είπε ότι η εγγραφή του συγκεκριμένου ποσού ως έσοδο στον προϋπολογισμό δεν αφορά στη σκοπιμότητα αλλά αν αυτό είναι εφικτό!….αν δηλαδή, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, θα μπορούσε να εισπραχθεί μέσα στο 2013. Κι επειδή ο Νομικός Σύμβουλος δεν μπορούσε να   διαβεβαιώσει κάτι τέτοιο,  αυτό αφαιρέθηκε.....κι ΕΔΩ αρχίζει η περιπέτεια!!  

Με βάση το έσοδο αυτό η Οικονομική Υπηρεσία είχε προγραμματίσει διάφορες δαπάνες. Με την προσθαφαίρεση και άλλων κονδυλίων  η «τρύπα» στον προϋπολογισμό διαμορφώθηκε  στο ποσό του 1,6 εκ. ευρώ. περίπου.   

Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη»  που θέλει τους προϋπολογισμούς ισοσκελισμένους,  για να καλυφθεί αυτή την «τρύπα»  θα πρέπει η δημοτική αρχή να περικόψει δαπάνες. Δεν μένει παρά να δούμε στην επόμενη συνεδρίαση ποιες και σε τι ύψος θα είναι αυτές.   

Πάντως, και λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης  της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Γρ. Κωνσταντέλλος έθεσε προς συζήτηση όλους τους κωδικούς του Πρασίνου, τις δαπάνες καθαριότητας και τις κοινωνικές δαπάνες.   

Η θέση του κ. Γρ. Κωνσταντέλλου για τις δαπάνες καλλωπισμού (λουλουδάκια, παρτεράκια κλπ. όπως αναφέρει  χαρακτηριστικά), έχει καταγραφεί και από τις αναφορές του στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Για δε τις δαπάνες καθαριότητας θεωρεί πως πριν από οποιαδήποτε αγορά, πρέπει να προηγηθεί μελέτη που να υποδεικνύει ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες του Δήμου.  

Σε αναμονή λοιπόν της τρίτης συνεδρίασης για τον Προϋπολογισμό, σήμερα Παρασκευή 01/03/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου