Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Παγώνουν όλες οι προσλήψεις στους ΟΤΑ μέχρι το 2016!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Φρένο στις προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες μέχρι το 2016 έβαλε με επείγουσα εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών.


Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και στα ΝΠΔΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη.   

Στην εγκύκλιο, μάλιστα, επισημαίνεται ρητά πως «παγώνουν» ακόμα και οι προσλήψεις, η διαδικασία των οποίων έχει ήδη αρχίσει, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ολοκλήρωσή τους. 

Έτσι, ακόμη και εάν έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οριστικοί πίνακες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου (12/11/2012) οι διορισμοί των συμπεριλαμβανομένων στους πίνακες αυτούς αναστέλλονται. 

Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι «ένα νησί ένας δήμος» και οι προσλήψεις για τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα, αλλά με την προϋπόθεση της απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου