Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το Ελεγκτικό Συνέδριο......μπλόκαρε «παράνομες» δαπάνες του Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο «πέλεκυς» του Ελεγκτικού Συνεδρίου έπεσε βαρύτερος σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αφού οι μη νόμιμες δαπάνες σε αυτούς άγγιξαν το 38% του συνολικού ποσού των 47,3 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού μαζί!!


Ανάμεσά τους «φιγουράρει» και ο Δήμος Κηφισιάς  με «κομμένες» δαπάνες της τάξεως των 322.836 ευρώ. Μεταξύ των δαπανών, αλλά και των προγραμματικών συμβάσεων που «μπλόκαρε» το Ελεγκτικό Συνέδριο.......εντοπίζοντας παρατυπίες, παράβαση νόμου κτλ. είναι: 

- Χρηματικά εντάλματα του Δήμου Κηφισιάς, συνολικού ποσού 59.014 ευρώ, που επιστράφηκαν αθεώρητα για τον λόγο της μη προβλεπόμενης από διάταξη νόμου, μη εξυπηρετούσας τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου και μη συντελούσας στην επίτευξη των σκοπών του δαπάνης. 

- Δαπάνες συνολικού ποσού 53.659 ευρώ του Δήμου Κηφισιάς που αφορούσαν στην καταβολή της αξίας γάλακτος σε χρήμα σε δημοτικούς υπαλλήλους για τα έτη 2007 - 2008, με την αιτιολογία ότι δεν προέκυπτε επαρκώς η ύπαρξη αντικειμενικής αδυναμίας του Δήμου για τη χορήγηση γάλακτος, κατά τα έτη αυτά, ώστε να καταβληθεί μεταγενέστερα η αξία αυτού σε χρήμα, όπως και για τον λόγο ότι με την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την υποχρέωση χορήγησης της παροχής, δεν εκπληρώνεται πλέον ο σκοπός της. 

- Επιστράφηκαν αθεώρητα και δεν επανυποβλήθηκαν 26 χρηματικά εντάλματα του Δήμου Κηφισιάς, συνολικού ποσού 166.875 ευρώ και του Δήμου Νέας Ερυθραίας, ποσού 8.000 ευρώ, που αφορούσαν στην επιχορήγηση αθλητικών σωματείων, με την αιτιολογία ότι αυτά δεν υπέβαλαν αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες δραστηριότητες για την πραγματοποίηση των οποίων προτίθετο να διαθέσουν τις αιτούμενες επιχορηγήσεις, ούτε προϋπολογισμό εξόδων των δραστηριοτήτων αυτών, αλλά ούτε και αποδεικτικά στοιχεία που να βεβαιώνουν την πραγματοποίησή τους.

- Προμήθειες διαφόρων εργαλείων από τον Δήμο Νέας Ερυθραίας, συνολικού ποσού 35.288 ευρώ, για τον λόγο της μη νομίμως ανατεθείσας και κατατμημένης  δαπάνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου