Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Θα τον στήσω στον τοίχο....»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Προσπάθεια στοχοποίησης της  ηλεκτρονικής καθημερινής εφημερίδας Kifisia Press και εκφοβισμού των πολιτών έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23/01/2013, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημάκη Φ., ο οποίος στην τοποθέτησή του και μέσα από ένα παραλήρημα απειλών και  ακατάληπτων εκφράσεων καταφέρθηκε  εναντίον του κ. Αγγελίδη Δ., Εκδότη και Διαχειριστή της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kifisia Press .


Ο κ. Δημάκης, έφτασε στο σημείο να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι  και να δηλώνει ότι  «θα τον στήσει στον τοίχο» τον κ. Αγγελίδη. Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Παναγιώτου Ν. αντί να ανακαλέσει τον κ. Δημάκη στην τάξη, άφησε την προσπάθεια απειλής του στον αέρα προς επηρεασμό!  

Ο  κ. Δήμαρχος πάλι,  στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για «καταγγελιομανία»  όσων  αρθρογραφούν  στα διάφορα  site του ηλεκτρονικού  και όχι μόνον τύπου αλλά και όλων ημών των ενεργών πολιτών που παίρνουμε μέρος στη δημόσια συζήτηση μέσω των ΜΜΕ και δεν γράφουμε αυτά που επιθυμεί ο Δήμαρχός μας! 

Ίσως  στην κοινωνία που εκείνος οραματίζεται,  να έχει απαγορευτεί δια νόμου ή καλύτερα με στήσιμο στον τοίχο (αν λάβει υπόψη του και την ιδέα του συνεργάτη του)  η όποια καταγγελία σε βάρος μελών της παράταξής  του.
 
Ας πάρουμε  όμως τα πράγματα από την αρχή......

Αφορμή για το παραλήρημα του κ. Δημάκη  στάθηκε το δημοσίευμα της εφημερίδας στις 15/01/2013  με τίτλο «ΟΙ παράπλευρες ενέργειες του Τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας», στο οποίο αφού απαριθμεί τις αρμοδιότητές του, εισηγείται στον κ. Σιδέρη «άμεσο επαναπροσδιορισμό της ΣΩΣΤΗΣ λειτουργίας του».

Σας παραθέτω αυτούσιο το δημοσίευμα...., το οποίο εξελήφθη  από τον κ. Δημάκη ως η καταγγελία του αιώνα!!  

Ακολουθεί  από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, η τοποθέτηση του κ. Δημάκη Φ.,  δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Η πόλη που αξίζουμε», στο Δημοτικό Συμβούλιο της  23ης Ιανουαρίου 2013......

«Όσον αφορά για την καταγγελία, την οποία εμένα, την διάβασα και με έχει πειράξει πάρα πολύ. Δεν θα πρέπει να περάσουν έτσι εξ απαλών ονύχων μια καταγγελία. Δεν μπορεί να βεβηλώνεται με μια μονολεκτική, χωρίς αποδείξεις, οι αποδείξεις αυτές πρέπει να είναι φωτογραφικές. Έχω πάει, όταν ήμουν στο πράσινο της Ερυθραίας μια δεκαετία, στο δικαστήριο πάνω από δέκα φορές. Λοιπόν στο δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες εάν θέλαμε γινότανε αντίθετα η καταγγελία και δεν ήθελαν οι δικηγόροι του Δήμου.

Στις δύο φορές όμως έγινε. Δίπλα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και εκεί που ήμουν εγώ ο καταγγελλόμενος πλήρωσε αυτός πάρα πολλά λεφτά θυμάμαι γύρω στις τρακόσες χιλιάδες  καταλάβατε που έχουμε φτάσει οι καταγγελίες. Πρέπει αυτά να τα κόψουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μεταξύ μας, πρέπει να κόβονται.

Έτσι είχε γίνει με τον γαμπρό του κ. Βάρσου τον κ. Γκουντουδάκη που πήγαμε μέσα καθαρίσαμε ένα χώρο και έγινε και έγινε και στο τέλος πλήρωσε τρακόσες χιλιάδες ο τύπος που έχει δίπλα τα ακίνητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου τρακόσια ζωντανά* πλήρωσε!!»......

«Εδώ όμως υπάρχει και το κοινωνικό σύνολο. Πριν περίπου από ένα μήνα στην οδό Ρόδων στην Εκάλη έπεσαν σε ένα σπίτι μέσα τα δέντρα και πήραν σβάρνα τα καλώδια της ΔΕΗ ήταν ένα μέτρο μέσα, βγήκαν έξω από το δρόμο, πέσανε, ο κ. Μπενοβίας ήταν μάρτυρας. Όχι επειδή έπεσε το δένδρο έξω εμείς να το αφήσουμε έξω και ήταν και γνωστός δημοσιογράφος, τα άλλα τρία που του είχαν πέσει μέσα, δεν μπήκαμε. Αλλά αυτό που έκανε ζημιά στο ρεύμα και ήταν όλα τα τετράγωνα κομμένα ότι και να είναι αυτή δεν λέγεται καταγγελία που μπήκαμε μέσα και το κόψαμε, αυτό δεν λέγεται καταγγελία που ‘μείναν  έξι ώρες χωρίς ρεύμα οι άνθρωποι. Αυτό νομίζω ότι είναι,   και θα μπούμε και θα ξαναμπούμε και σας το λεω και θα μπω εγώ προσωπικά και θα ξαναμπώ και η λύση είναι του δικαστηρίου.

Εγώ είμαι πάρα πολύ ήσυχος και γνώριμος στα δικαστήρια. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση και ο δήμαρχος να μου πει όχι, εγώ θα τον στήσω στον τοίχο, όποιος και να είναι να μάθει να καταγγέλλει πράγματα γεγονότα διότι έτσι διασύρεται και ο συνάδελφος ο Σιδέρης και εγώ επειδή βγαίνει η φυλλάδα και μπαίνει σε όλη την επικράτεια της Κηφισιάς.

Το θεωρώ απαράδεκτο.  Εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να τα γράφουμε. Γράψε κύριε την ημερομηνία, την φωτογραφία, αυτά θέλει το δικαστήριο. Μπορεί να τα έχει θα μας δικάσει».

Ζητούμε συγγνώμη από  το αναγνωστικό κοινό  για τη δυσκολία κατανόησης  των απόψεων του κ . Δημάκη αλλά πιστέψτε μας, την ίδια δυσκολία αντιμετωπίσαμε κι εμείς και μάλιστα δις.

Αυτά πάντως δήλωσε ο κ. Δημάκης  και αν δεν καταλάβατε ακριβώς το πώς μπήκαν και βγήκαν τα δένδρα στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου, εγώ ένα κατάλαβα,  ότι ο κ. Δημάκης επιβεβαίωσε τo δημοσίευμα της εφημερίδας Kifisia Press ότι  «εθεάθησαν.....σε  ιδιωτικούς χώρους»  λέγοντας  ο ίδιος ότι «μπήκε και θα μπει και θα ξαναμπεί για το κοινωνικό σύνολο».

Όσον αφορά δε τις εμπειρίες του από τα δικαστήρια, τις οποίες  μας απαρίθμησε θέλοντας να εκφοβίσει όποιον ήθελε τολμήσει να τα «βάλει» μαζί του,  ας τις κρατήσει για τον εαυτό του, πιθανώς να του ξαναχρειαστούν στο μέλλον.

θα ήθελα  όμως να τον ρωτήσω τα εξής  και οι ερωτήσεις  μου απευθύνονται και στον κ. Δήμαρχο.

Εγώ, ως απλός δημότης,  θέλοντας να συμβάλω στην  καλύτερη λειτουργία  των υπηρεσιών του Δήμου στον οποίο τυγχάνει να είμαι δημότης, έχω αναδείξει  με νομολογίες, φωτογραφίες και ντοκουμέντα  αρκετά θέματα   των οποίων έπρεπε να είχε επιληφθεί ο Δήμος εδώ και πολύ καιρό. Σε κανένα όμως από αυτά δεν δόθηκε ούτε μία ουσιαστική απάντηση, ούτε φυσικά και λύση.

Σας παραθέτω  λοιπόν κ. Δημάκη τέσσερα θέματα, δύο από τον  χώρο της παιδείας και δύο από τον χώρο της αρμοδιότητάς σας και περιμένω απαντήσεις.

Περίπτωση πρώτη:  Από τις 28/12/2010 με δέκα συνολικά άρθρα μου ξεκίνησα να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για το κλείσιμο του Γυμνασίου της Εκάλης παρουσιάζοντας όλη τη νομολογία και τις κινήσεις  που έπρεπε να γίνουν για να αποτραπεί το αναπόφευκτό.

Ο τότε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  Βασίλης Ξυπολυτάς στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 08/12/2010 μεταξύ των δηλώσεων που έκανε για θέματα παιδείας, ερωτώμενος για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων λόγω Καλλικράτη  ήταν κάθετος ως προς την παραφιλολογία, όπως την χαρακτήρισε, που υπήρχε για το θέμα και δήλωνε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Είμαι κάθετος».

Την ίδια τακτική της αοριστολογίας και των λεονταρισμών ακολούθησε και ο κ. Παναγιώτου,  Αντιδήμαρχος και νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) Κηφισιάς με δηλώσεις του τύπου  «Αμετακίνητος ο δήμος στη θέση του για διατήρηση των υπαρχόντων σχολείων. Σε κάθε περίπτωση εμμονής του υπουργείου περί συγχωνεύσεων σχολείων στην περιοχή θα αντιδράσουμε».

Ο νέος Πρόεδρος και ο κ. Δήμαρχος,  ζαλισμένοι για πολύ καιρό από τη μέθη της εκλογικής τους νίκης και κινούμενοι στον μικρόκοσμο της Κηφισιάς με ανακοινώσεις και λεονταρισμούς απέκλειαν το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Γυμνασίου Εκάλης με αυτό της Ν. Ερυθραίας. Κανένα έγγραφο, καμία εισήγηση, καμιά πρωτοβουλία δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Όταν όλα είχαν κριθεί, στις 4 Απριλίου συναντήθηκε ο Δήμαρχός μας μαζί με τους Αντιδημάρχους του κυρίους Παναγιώτου, Κύρλο και Μαρκεσίνη στο Υπουργείο Παιδείας με την κ. Υφυπουργό και φωτογραφήθηκε μαζί της για να κερδίσει τις εντυπώσεις!!  Η απόφαση όμως για τη συγχώνευση του Γυμνασίου είχε ληφθεί και δημοσιευθεί στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 440/18 Μαρτίου 2011.

Εδώ βεβαίως μπορεί κανείς να τους προσάψει και πολιτική σκοπιμότητα, μιας και είχαμε τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο συνδυασμός του κ. Χιωτάκη Ν. στηρίχτηκε ως γνωστόν από τη Νέα Δημοκρατία. Η αυλαία του λαϊκισμού και της αοριστολογίας έκλεισε στη συνέχεια όπως ακριβώς  άνοιξε.

Πρώτος πανελλαδικά ο κ. Χιωτάκης προσέφυγε στο  Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, δεν τον ακολούθησαν όμως και πολλοί συνάδελφοί του! Ένα σχολείο έκλεισε!

Περίπτωση δεύτερη:  Ξανά και ξανά καλώ τον κ. Δήμαρχο κατά τις σχολικές παρελάσεις, τόσο της 28ης Οκτωβρίου όσο και της 25ης Μαρτίου, να εφαρμόσει το νόμο και να ορίσει Τελετάρχη εκπαιδευτικό. Επίσης τον καλώ να αποκαταστήσει την τάξη και στην εξέδρα των επισήμων, όπου θέση έχουν πρώτα οι διευθυντές των σχολείων  και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Και επειδή δεν απέχουμε πολύ από την 25η Μαρτίου του το υπενθυμίζω ξανά.

Περίπτωση τρίτη: Από τη Νέα Κηφισιά και κυρίως από κατασκευαστές, εργολήπτες και εργολάβους  μας ήρθε η μόδα της παράνομης δενδροφύτευσης και κατάληψης των πεζοδρομίων. Η ανοχή των δημοτικών αρχών , κατά παράβαση των νομικών διατάξεων, επέτρεψε  την αυθαίρετη κατάληψη των πεζοδρομίων της Κηφισιάς με διάφορα καλλωπιστικά φυτά χαμηλής ή υψηλής βλάστησης.

Τα πεζοδρόμια μετετράπησαν σε ΠΑΡΤΕΡΙΑ με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κίνηση των πεζών που είναι και οι φυσικοί τους χρήστες. Δύο χρόνια τώρα γράφω και ξαναγράφω, καταγγέλλω και ξανακαταγγέλω καταθέτοντας  την κείμενη νομοθεσία μα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό κύριε Δημάκη!!

Συγκεκριμένα κ. Δημάκη, επειδή λάβατε και εσείς μέρος στη φωτογράφηση της  «εκστρατείας» απομάκρυνσης φυτών  από την οδό Κερκύρας  στις 25/01/2013, δημοσιεύτηκε  στην εφημερίδα «Κηφισιά»  άρθρο-καταγγελία μου  με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Απάντηση όμως δεν έλαβα ούτε από εσάς ούτε από τον κ. Σιδέρη, πόσο μάλλον από τον κ. Δήμαρχο, ούτε έμμεσα μα ούτε και εμπράκτως!!

Περίπτωση τέταρτη:  Σε απάντηση στο άρθρο μου «Πού και πόσο πάει ο τόνος των «κλαδευμάτων - καυσόξυλων;» (16/11/12 - εφημερίδα «ΚΗΦΙΣΙΑ»), ο κ. Σιδέρης στις 07/12/12 παραδέχτηκε ότι τα κλαδέματα  χρησιμοποιούνται ως καυσόξυλα στο θερμοκήπιο του δήμου και ότι όσον αφορά τα υπόλοιπα «σε ορισμένες περιπτώσεις δίνει ξύλα σε οικονομικά αδύνατους ή με πρόβλημα υγείας δημότες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Αυτό γίνεται και σε ορισμένους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν οικονομικό πρόβλημα στους δημοτικούς υπαλλήλους που τα έχουν ανάγκη».

Δεν μου απάντησε όμως ο κ. Σιδέρης  με ποια κριτήρια δίνουν τα ξύλα και ποιοι δημότες έχουν πάρει απ' αυτά.  Γίνεται η επιλογή μέσω της επιτροπής πρασίνου; Διότι από πληροφορίες που έχω η εν λόγω επιτροπή  συνεδρίασε μόνο τρεις φορές τα δύο τελευταία χρόνια.

Όσο για τους υπαλλήλους του Δήμου - οι οποίοι έχουν κι ένα μισθό στο κάτω κάτω - προηγούνται ή έπονται άραγε των υπολοίπων δημοτών που μπορεί να είναι άνεργοι ή να μην έχουν καθόλου πόρους;

Κύριε  Χιωτάκη, επειδή ο  κύριος Δημάκης,  ελλείψει επιχειρημάτων,  κατέφυγε κατά την τοποθέτησή του σε άμεσες και έμμεσες  απειλές και νταηλίκια κατεβάζοντας το επίπεδο ενός Δημοτικού Συμβουλίου αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης σε  χώρους που πιθανώς   ο ίδιος  γνωρίζει καλύτερα και επειδή εσείς κ. Χιωτάκη  χαρακτηρίσατε συκοφάντες και γελοίους αυτούς που σας καταγγέλλουν  πράγματα  χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, θα ήθελα τουλάχιστον  για τις τέσσερις περιπτώσεις που σας αναφέρω,  να τοποθετηθείτε επιτέλους, σε κατανοητά ελληνικά, ενθυμούμενοι τον θεσμικό σας ρόλο, έναν ρόλο που σας ανέθεσαν οι δημότες της Κηφισιάς και  οι οποίοι  δεν θα φαντάζονταν  ασφαλώς ποτέ ότι θα τους απαξιώνατε σε τέτοιο βαθμό.

Αναμένωμεν......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου