Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αρχίζει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη τις επόμενες ημέρες αρχίζει η πιλοτική αξιολόγηση 10 δήμων και 2 περιφερειών στο πλαίσιο της μείωσης των οργανικών μονάδων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Στόχος της πρώτης φάσης αξιολόγησης των ΟΤΑ είναι να μειωθούν οι οργανικές μονάδες των δήμων και των περιφερειών κατά 40%.   

Στο πρώτο κύμα των αξιολογήσεων εντάσσονται, ύστερα και από αίτημα των ιδίων των Δημάρχων, οι Δήμοι Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας (Αττική), Κω, Λαρισαίων, Λειβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου και οι περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από 11μελή επιτροπή που ορίστηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της διοικητικής ιεραρχίας του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Περιφερειών. 

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα προσαρμοστούν τα νέα οργανογράμματα και στους υπόλοιπους δήμους, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν (ορεινοί, νησιωτικοί ή αγροτικοί ΟΤΑ και μεγάλα αστικά κέντρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου