Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Δερβίσηδες στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 21.00 στο θέατρο Badminton, είκοσι μέλη του αρχαιότερου Δερβίσικου τάγματος των Μεβλεβί, του Galata Mevlevi Ensemble (Γαλατά Μεβλεβί Ανσάμπλ), θα  βρίσκονται στην Αθήνα.


Με την τέχνη του διαλογισμού και της προσευχής με τον εκστατικό περιστροφικό χορό τους, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής των σούφι θα μας προσφέρουν ώρες μυσταγωγίας, υπό τη συνοδεία επτά μουσικών με παραδοσιακά μουσικά και τραγουδιστών.  

Το Galata Mevlevi Ensemble υποστηρίζεται από την Unesco (του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών).

Οι Δερβίσηδες, μέσα από μια χορική ιεροτελεστία αιώνων, επιδιώκουν να εξαγνίσουν την ανθρώπινη ψυχή. Κοινός στόχος όλων των διαφορετικών σούφικων ταγμάτων των Δερβίσηδων και υπέρτατη επιθυμία, είναι η ένωσή τους με τον Αγαπημένο (Θεό) και το «Σεμά», ο εκστατικός, περιστροφικός τους χορός, αποτελεί το βασικό όχημα για την πραγμάτωση του στόχου τους.

Το «Σεμά» βρήκε τον πραγματικό του ρόλο, αυτόν δηλαδή της απόλυτης μέθεξης και της ένωσης του Δερβίση με τον Θεό, με την ίδρυση του τάγματος των Μεβλεβί από τον μεγάλο Πέρση σούφι, μυστικό και ποιητή Μεβλανά Τζελαλαντίν Ρουμί (1207 μ.Χ.).

Εισιτήρια: Α Ζώνη 48 €, φοιτητικό 24€
Β Ζώνη 38€, φοιτητικό 19 €
Γ Ζώνη 28€, φοιτητικό 14€
Δ Ζώνη 18 €, φοιτητικό 9€.

Προπώληση εισιτηρίων: 210 8840600 / abcd.gr / viva.gr / 13855
και στα καταστήματα Public και Forthnet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου