Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Έλληνας ο δεύτερος καλύτερος Δήμαρχος της Ευρώπης!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Κορυφαία διάκριση για τον ίδιο αλλά και την Ελλάδα κατέλαβε ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, αφού αναδείχθηκες ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της απονομής του βραβείου LOCAL LEADER OF THE YEAR (κατηγορία ACHIEVEMENT IN  GΟVERNMENT).


Η τελική επιλογή πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 18 Δεκεμβρίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ζακ Ντελόρ».

Υποψήφιοι ήταν 350 δημόσιοι λειτουργοί και αιρετοί από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτος αναδείχθηκε ο Δήμαρχος του Grimstad από τη Νορβηγία και δεύτερος ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.  

Στην επιλογή του κ. Χατζηδάκη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο (1) πως ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου κατορθώνει και είναι πλεονασματικός στην οικονομική του διαχείριση, και (2) η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των σχετικών δυνατοτήτων που παρέχουν με την ανάλογη χρηστή διαχείριση τους!!

Ένα ακόμα στοιχείο που έφερε τη συγκεκριμένη διάκριση στον κ. Χατζηδάκη είναι και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εκλέγεται επί τρεις συνεχείς θητείες με αυξανόμενο μάλιστα εκλογικό ποσοστό κάθε φορά!!

Ο ίδιος δήλωσε για την διάκρισή του: «Είμαι πολύ περήφανος για τη βράβευση μου αλλά αυτό με γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να αντεπεξέλθω στο έργο μου. Είναι σημαντικό να περπατάς στο δρόμο και οι δημότες σου να σε χαιρετάνε με αληθινή αγάπη και όχι τυπικά»!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.....η εφημερίδα Kifisia Press σας συγχαίρει κ. Χατζηδάκη για την πραγματικά μεγάλη αυτή διάκριση που τιμά την Τοπική Αυτοδιοίκηση  και ευχόμαστε να αποτελέσετε  ένα ωραίο «παράδειγμα» προς μίμηση στο μέλλον!.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου