Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αδέσμευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» της Κυριακής 13/01/2013, προτείνει ένα ψηφοδέλτιο για όλες τις παρατάξεις στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Σκέφτομαι σοβαρά, ανέφερε, να προτείνω στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς της συγκυβέρνησης κάτι ανατρεπτικό, τολμηρό και πλήρως αντισυμβατικό για να εξοβελίσουμε πλήρως τον κομματισμό από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για Περιφερειάρχες και Δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.  

Μόνο ένα τέτοιο σύστημα θα αναδείξει προσωπικότητες  σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εδραιώνοντας την αξιοσύνη ως κριτήριο επιλογής, εμπεδώνοντας κουλτούρα συνεργασίας χωρίς ιδεοληψίες και γκρεμίζοντας τα στεγανά του μικροκομματισμού των παρατάξεων και  τη διαπλοκή των τοπικών κυκλωμάτων.

Έτσι μόνο θα αναγεννηθεί η αδέσμευτη αυτοδιοίκηση, θα αναδειχτούν οι άξιοι στις τοπικές κοινωνίες, θα απομονωθούν τα άκρα και οι ακρότητες και θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένο και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος!!

Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια παρουσίασε το σχέδιό του για να μην εκτραπούν ξανά τα χρέη των ΟΤΑ λέγοντας:

«Μέσα σε έξι μήνες πετύχαμε να προστατέψουμε από την  κατάρρευση 72 δήμους που θα δημιουργούσαν μείζον  πιστωτικό γεγονός τον Σεπτέμβριο συμπαρασύροντας την εθνική προσπάθεια ανάκαμψης. Λύσαμε ζητήματα όπως  τα προνομιακά επιδόματα 180.000 αναξιοπαθούντων, τη  μεταφορά 200.000 μαθητών, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για 85.000 ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους κ.ά.

Προστατέψαμε με μεγάλο αγώνα τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων που  κινδύνευαν και πρωτοστατούμε στον πόλεμο κατά της  φτώχειας με κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία,  κέντρα φροντίδας αστέγων.

Διαπραγματευτήκαμε σκληρά  με την τρόικα και πετύχαμε, αντί να μειώσουμε περαιτέρω  τη χρηματοδότηση για τους ΟΤΑ κατά 1 δις ευρώ, να διασφαλίσουμε χρόνο για οφέλη μόνο από εξορθολογιστικές και αναπτυξιακές πολιτικές.

Θεσπίσαμε το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά τη σωστή εκτέλεση των προϋπολογισμών τους, συμβουλεύοντας, στηρίζοντας και εξυγιαίνοντας  την Αυτοδιοίκηση.

Στόχος μας είναι να περικόψουμε σπατάλες, να χτυπήσουμε τη διαφθορά όπου υπάρχει, κυρίως  όμως να ενισχύσουμε την αυτοτέλεια των ΟΤΑ μέσα από  έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν με τη φορολογική αποκέντρωση, τη δημοτική ενημερότητα, την κινητικότητα του προσωπικού, την αξιοποίηση της περιουσίας  της, τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.

Το κράτος αλλάζει και αυτό καθιστά αναγκαίο κάθε τοπική κοινωνία να αναδεικνύει τους καλύτερους ώστε να μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αυτονομώντας τον βηματισμό της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου