Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

90% η πτώση ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης!!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κόσμος κρυώνει, είτε γιατί δεν έχει «μία» να δαπανήσει για αγορά πετρελαίου, είτε γιατί έχει αφήσει ένα μικρό κομπόδεμα στην άκρη για τα χειρότερα που πιστεύει ότι ακόμη δεν έχουν έρθει.


Αυτά υποστηρίζει στην ιστοσελίδα toxrima.gr, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil Γιώργος Ρούσσος παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία.  

Σύμφωνα με αυτά, η πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης έφθασε τον Οκτώβριο το 90%, έπεσε στο 80% και 70% τους δύο επόμενους μήνες, ενώ ο Ιανουάριος εμφανίζει έως τώρα απώλειες της τάξεως του 35%.

Το θέμα, όπως λεει, θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά και προς όφελος του καταναλωτή εάν το υπουργείο Οικονομικών είχε επικοινωνήσει στους πολίτες την δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ανάλογα με την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης που έχουν κάνει με μία απλή αίτηση σε ΚΕΠ ή στο Υπουργείο.

«Αισθάνομαι ότι σκόπιμα το Υπουργείο δεν ενημερώνει προκειμένου να κρατήσει στα ταμεία του όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα ακόμη και αν οι δικαιούχοι αυτών είναι ο απλός κοσμάκης».

Την ίδια στιγμή, τονίζει ο ίδιος, «η ραγδαία πτώση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του κλάδου».

Όπως λεει πολλά πρατήρια της επαρχίας στηρίζουν την ύπαρξή τους αποκλειστικά και μόνο στις πωλήσεις του συγκεκριμένου καυσίμου. Αναμένει πολυάριθμα λουκέτα στην αγορά, ιδίως και με την εφαρμογή του συστήματος εισροών / εκροών, που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί πανελλαδικά μέχρι και το Μάρτιο του 2014 (κατ’ απαίτηση και της τρόικας).

Στο πλαίσιο αυτό, και χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του ο Γιώργος Ρούσσος αναμένει φέτος έως και το Μάρτιο του 2004 να κλείσουν τουλάχιστον 1.200 πρατήρια από όλη τη χώρα.

Σήμερα, δραστηριοποιούνται συνολικά περί τα 5.800 πρατήρια από 8.500 επιχειρήσεις που ήταν πριν από μία τριετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου