Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το μεγάλο φαγοπότι των Τοπικών Αρχόντων!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εκατόν πέντε Δήμαρχοι, πρώην Νομάρχες και Περιφερειάρχες, καθώς και Σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το «Έθνος της Κυριακής».

Ήδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.


Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.  

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων και οι προκηρύξεις – μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από «ημετέρους» σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων!

Η τακτική που ακολουθούσαν είναι να σπάνε ένα έργο μεγάλης αξίας σε τόσα κομμάτια έτσι ώστε λόγω της μικρότερης δαπάνης να «παρακάμπτουν» το νόμο για την υποχρεωτική προκήρυξη διαγωνισμού! Έτσι προχωρούσαν σε απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους της «επιλογής» τους και έκαναν χρυσές δουλειές!!

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση πρώην Δημάρχου στη Φθιώτιδα με «ακάλυπτο» στην Εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, πρώην Νομάρχη Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακού Συμβούλου στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στη λίστα των ελέγχων της ΣΔΟΕ είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργος Πατούλης, ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιώς Παναγιώτης Φασούλας, ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού Βασίλειος Ξύδης κ.α.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου