Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Ελληνικό αεροσκάφος τύπου Stealth;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το πρώτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροσκάφος «ARCHON SF 1» σε πτήσεις, όπου κάνει τον κόσμο να παραμιλά και τους Αμερικανούς να τρέχουν......


Αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν ήδη για το αεροσκάφος που έφτιαξε Έλληνας αστυνομικός στη Φλώρινα!!  


Γιώργος Ηλιόπουλος, ο κατασκευαστής από την Φλώρινα. Δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αεροσκαφών, ούτε καν τεχνικός οποιασδήποτε ειδικότητας....Απλά είναι Αστυνομικός.....με πάθος και μεράκι όμως για την αεροπλοΐα...είναι και ο Πρόεδρος της αερολέσχης Φλώρινας.

Γιώργος Ηλιόπουλος.

Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο «Άρχων», όπως το ονόμασε, έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες.

Πρόκειται για ένα υπέρ-ελαφρό αεροσκάφος μόλις 200 κιλά, με κινητήρα μόλις 46 ίππων, μονοθέσιο, που μοιάζει με μαχητικό (άλλωστε τα περισσότερα μέρη του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο που χρησιμοποιείτε στην αεροναυπηγική) με πολλές καινοτόμους σχεδιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα (αν προσέξετε τις λεπτομέρειες του σχεδίου του.....τείνει σε τεχνολογία Stealth) και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά e-mail και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά.

Η Πολεμική Αεροπορία, του επεφύλαξε θερμή υποδοχή!.....αλλά μέχρι εκεί...γιατί το κράτος που θα έπρεπε να έχει ήδη κινηθεί, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου….

Φανταστείτε, ότι για να πάρει άδεια να πετάξει από τις Ελληνικές αρχές είδε και απόειδε ο κατασκευαστής, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην Ιταλία. Ναι, στην Ιταλία, γι αυτό και τα διακριτικά «νηολόγησής» του φέρουν στα αρχικά το γράμμα «Ι-Α281».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου