Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μην ξεχνάτε την πραγματικότητα......

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Έχω στα χέρια μου την Απόφαση 117/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αφορά την απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινοχρήστων χώρων και αστική αναζωογόνηση υπαρχόντων, με την οποία θα διεκδικήσει ο Δήμος χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.


Είδα και την προκήρυξη του Πράσινου Ταμείου που αναφέρει ότι θα χρηματοδοτήσει το σύνολο των Δήμων της Χώρας με 12,3 εκατ. Ευρώ.   


Διαβάζοντας την Απόφαση, βλέπω ότι από τα 8 έργα που το Δ.Σ. θα αιτηθεί χρηματοδότηση για απόκτηση χώρων τα 3 δεν έχουν αιτούμενο ποσό, δηλαδή πάμε να διεκδικήσουμε και να προκριθούμε έναντι των άλλων 322 Δήμους της Χώρας και βάζουμε έργα με ελλείποντα  στοιχεία.

Ακόμα αν λάβω υπόψη την αντικειμενική αξία για τα 3 έργα που δεν έχουν ποσό, δηλαδή τα 40 στρέμματα του ΤΑΠ – ΟΤΕ και το αγνώστου εμβαδού κοινόχρηστο του Ο.Τ. 737 της Κηφισιάς, υπολογίζω ότι απαιτούνται περίπου στα 17 εκατ. Ευρώ.

Βλέπω ότι τα υπόλοιπα που αιτούνται είναι 1 έργο της Κηφισιάς, 4 έργα της Ν. Ερυθραίας, κανένα της Εκάλης (προφανώς έλαβαν υπόψη πρόσφατη Απόφαση του Πράσινου Ταμείου που ενέκρινε 250.000 ευρώ για διαμόρφωση πλατείας στην Εκάλη).

Αθροίζω τα κονδύλια και της Κηφισιάς το ένα είναι 463.000 ευρώ και τα 4 της Ν. Ερυθραίας 2.650.166 ευρώ, δηλαδή ο Δήμος μας θέλει 3.113.166 ευρώ από τα 12,3 εκατ.!.....και φυσικά άλλα 17 εκατ. ευρώ για τα 3 έργα που προανέφερα!

Διαβάζω και την σελίδα 39 της προκήρυξης του Πράσινου Ταμείου που αναφέρεται με σαφήνεια ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.Ο.Κ. (Νέου Οικοδομικού Κανονισμού) , το Πράσινο Ταμείο θα χορηγήσει το 30% του ποσού της απαλλοτρίωσης του κάθε κοινόχρηστου χώρου και το υπόλοιπο 70% θα απαιτηθεί από τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Για να γίνω πιο σαφής, λέει ο Δήμος θέλω τα 40 στρέμματα του ΤΑΠ – ΟΤΕ , που ας πούμε ότι εγκρίνεται από το Πράσινο Ταμείο και ότι η αξία τους είναι 15 εκατ. ευρώ. Το Πράσινο Ταμείο θα δώσει το 30% δηλαδή 4,5 εκατ. και τα υπόλοιπα 11,5 εκατ. ευρώ θα τα πληρώσουν οι γύρω κάτοικοι σε ακτίνα 500μ!!

Συνειδητοποιούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μας τι ψήφισαν;; Μήπως ζουν σε άλλη χώρα;;

Τι να πω, ας ευχηθούμε να τους φωτίσει ο Θεός να διαβάζουν, να σκέπτονται και να ζουν στον δικό μας κόσμο……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου