Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τι έχει παιχτεί στα υπόγεια των τραπεζών;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε μία επίθεση μέσω των κοινωνικών δικτύων, εναντίον του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργου Προβόπουλου!


Κατηγορεί τον «ανεξέλεγκτο», όπως τον χαρακτηρίζει, κεντρικό τραπεζίτη, ότι συνειδητά δεν έλεγξε τα χαρτοφυλάκια των off shore εταιρειών των τραπεζών και καλεί τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, να αποδείξει την αντικειμενικότητα του και να διερευνήσει τους λόγους που ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, δεν έδωσε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις και εντολές.


Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του κ. Μ. Καρχιμάκη…..  

«Ο ανεξέλεγκτος κεντρικός τραπεζίτης συνειδητά δεν έλεγξε τα χαρτοφυλάκια των off shore εταιρειών των τραπεζών, καθώς και των ανωνύμων και των θυγατρικών τους στα πλαίσια του απαιτούμενου ελέγχου από την ελεγκτική εταιρεία BlackRock. O Οικονομικός εισαγγελέας έχει υποχρέωση να παρέμβει.


Kύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα κ. Γ. Πεπόνη αποδείξτε τελικά την αντικειμενικότητα σας σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα και διερευνήστε ποιοι είναι οι λόγοι (όχι αυτοί βέβαια που επικαλείται δημόσια ο κεντρικός τραπεζίτης) που ο κ. Προβόπουλος στα πλαίσια της ευθύνης του δεν έδωσε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις και εντολές, όπως είχε υποχρέωση, για έλεγχο από την ελεγκτική εταιρεία BlackRock, των χαρτοφυλακίων των ανωνύμων, των θυγατρικών εταιρειών και των off shore των τραπεζών....οι οποίες έχουν λάβει σημαντικά ποσά στήριξης των χαρτοφυλακίων τους.

Τι ήθελε να συγκαλύψει; Τι έχει παιχτεί στα υπόγεια ορισμένων τραπεζών; Ποιός πληρώνει τελικά το μάρμαρο; Γιατί δεν απάντησε στην βουλή ως όφειλε όταν του ζητήθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία τον Φεβρουάριο του 2012;»

Τα συμπεράσματα δικά σας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου