Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου;;

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Πολλές φορές στην 35χρονη καριέρα μου σαν εκπαιδευτικός προβληματίστηκα με τον εαυτό μου!

Αρκετά λάθη στην συμπεριφορά σε φοιτητές και σε συναδέλφους για τα οποία μετάνιωσα και σχεδόν  όλες τις φορές ζήτησα συγνώμη. Συγνώμη ουσιαστική, γιατί κανένας δεν μου έφταιγε για τους δικούς προβληματισμούς και το ξέσπασμα μου.


Και στον χώρο της παιδείας οι περισσότερες φορές που με έβγαλαν από τα ρούχα μου αφορούσαν την έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού, πιλοτικών εφαρμογών και την στο πόδι «προσφορά» των πολιτικών Προϊσταμένων μας που σχεδίαζαν την παιδεία της Χώρας με συνεχείς αποτυχημένες στην πράξη νομοθετικές ρυθμίσεις.  

Ακούω τα τελευταία 2 χρόνια, τους βομβαρδισμούς από τους δημοσιογράφους των καναλιών και των πολιτικών όλων των παρατάξεων σε παράθυρα και σε συνεντεύξεις και επειδή δεν μπορώ να τους εμπιστευθώ και συνεχώς κριτικάρω τα όσα λένε και γράφουν, αναρωτιέμαι : Είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους;

Πως μπορεί να είναι ο Πρωθυπουργός, αφού αυτά που μας είπε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του είμαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να τα υλοποιήσει και το ξέρει!

Πως μπορεί να είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αφού ξέρει ότι έχει πολιτικές ευθύνες όταν έβαλε σαν Υπουργός Οικονομικών το στικάκι στο συρτάρι του και το ξέχασε τόσο καιρό…..

Πως μπορεί να είναι ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, αφού ξέρει ότι συμμετέχει σε ένα σύστημα που δεν καλύπτει τις μέχρι προχθές πάγιες θέσεις του.

Πως μπορεί να είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξέρει ότι είναι προ των πυλών να κυβερνήσει και δεν μπορεί να αποκτήσει συνεργάτες για τις ουσιαστικές και αναγκαίες δομικές αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν.

Πως μπορούν να είναι οι βουλευτές μας, αφού ακολουθούν γραμμές αλλοπρόσαλλες με μοναδικό στόχο την επιβίωση ενός αδιαφανούς συστήματος.

Δυστυχώς για εμάς, ο ένας ρίχνει βολές στον άλλο και όλοι μαζί στις πλάτες μας.

Δυστυχώς φαίνεται ότι στο ρητορικό ερώτημα «Είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου;;» όλοι οι ανωτέρω ή είναι ευχαριστημένοι ή δεν μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου