Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τo «σκάνδαλο» επένδυσης χρυσού….του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού France2 στις 20/12/2012, η Καναδική Εταιρεία Eldorado Gold Corporation αγόρασε πριν περίπου δέκα μήνες τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής έναντι μόνο 2 δις ευρώ!


Στην συναλλαγή αυτή συμπεριελήφθη και η παραχώρηση / δώρο από το Ελληνικό Κράτος, χωρίς διαγωνισμό, μιας τεράστιας έκτασης δάσους γύρω από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην συμβολική τιμή του 1,00 ευρώ μόνο!!  

Η εταιρεία Eldorado Gold Corporation προγραμματίζει να κόψει τα χιλιάδες δέντρα για να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα χρυσού και χαλκού που υπάρχουν στην επιφάνεια της περιοχής του δάσους…..και μάλιστα χωρίς την διάνοιξη σηράγγων!!


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην «απρόσκοπτη» δραστηριοποίηση της ξένης μεταλλευτικής εταιρείας στο γεωγραφικό χώρο των Μεταλλείων Κασσάνδρας διαδραμάτισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας. 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν Δήμαρχος κ. Πάχτας μάλιστα υπερθεματίζει την δραστηριοποίηση  αυτή διότι, όπως διατείνεται, το μεταλλείο χρυσού θα εργοδοτήσει 4.000 έως 5.000 κατοίκους της περιοχής!

Δημοσιογράφος του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού France2, συναντήθηκε με κ. Χρήστο Πάχτα, Δήμαρχο στις Σκουριές Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του εν λόγω  ρεπορτάζ για το κανάλι France2, με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα» και θέμα τη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή. Ωστόσο η συνέντευξη είχε μία απρόσμενη εξέλιξη…..

Όταν η δημοσιογράφος ρωτά τον κ. Πάχτα «κερδίσατε κάτι για τη στήριξή σας στους Καναδούς;», ο Δήμαρχος της απαντά «Εσείς τι λέτε; Τολμάτε και ρωτάτε; Λοιπόν, λυπάμαι, έως εδώ. Είναι ανεπίτρεπτο, με προσβάλλετε»!!....και σταμάτησε την συνέντευξη. 

Παρεμπιπτόντως, ο κ. Πάχτας φρόντισε να αμνηστεύσει όλες τις εταιρείες για όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει στην περιοχή μέχρι σήμερα.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στην εν λόγω μακρόχρονη διαπλοκή για την εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ είναι προφανής!!

Τα συμπεράσματα δικά σας……

2 σχόλια:

  1. Θέλω να ρωτήσω τον κ.Αγγελίδη, αν γνωρίζει να μας 'πει τα εξής:
    1) Ποιός πήρε τα 2 δις € από την πώληση;
    2) Που στηρίζει το προφανές της διαπλοκής, που υιοθετεί στην τελευταία παράγραφο. Στο πιο πάνω κείμενο και στο video ή έχει και άλλα στοιχεία στην διαθεσή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO ANAKAΛΥΨΑΤΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...Η ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή