Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Αυστραλίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρέσβειρα  της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Jenny Bloomfield, επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα  Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», όπου την υποδέχτηκε θερμά η πρόεδρος  του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, λέγοντας ότι η επίσκεψή της  στο νοσοκομείο αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια, τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και για το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ δίνει χαρά και κουράγιο στα  παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και στις οικογένειές τους, καθώς εκφράζει το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και την υποστήριξή της  σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουν.

Η πρέσβειρα της Αυστραλίας κ. Μπλούμφελντ με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, για το γεγονός ότι η πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα είναι Ελληνίδα, είναι μάλιστα μια τόσο χαρισματική και δραστήρια γυναίκα, αλλά και μια καλή φίλη της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας στον αγώνα τους για να κερδίσουν το δικαίωμά τους στη ζωή….. 

Με συγκίνηση λαμβάνουμε μηνύματα και πρωτοβουλίες συμπαράστασης από την Αυστραλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσφορά του Έλληνα ομογενή ποδηλάτη από την Αυστραλία, Τομ Κοκκόρη, που γύρισε με το ποδήλατό του τρεις ηπείρους για να διαδώσει το μήνυμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσπάθειά του όπως επίσης  και τη δική σας παρουσία στην Ερμιόνη το καλοκαίρι που τον υποδεχτήκαμε μαζί στον τερματισμό του….»

Η πρέσβειρα της Αυστραλίας με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον Εμ. Παπασσάβα και τα μέλη της ΕΛΠΙΔΑΣ Ινώ Κωνσταντοπούλου, Μελίνα Δασκαλάκη, Ελένη Σαμαρά - Κωνσταντακάτου και Ιωάννα Γκελεστάθη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κυρία Βαρδινογιάννη πρότεινε, επίσης, στην κυρία Bloomfield να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε η Αυστραλία και η Ελλάδα να συνεργαστούν στο τομέα της καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου.

«Γνωρίζοντας τις σημαντικές έρευνες που γίνονται στην Αυστραλία, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη,  και την εξέλιξη στον χώρο της ιατρικής αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου, θα ήθελα να προσκαλέσω και την Αυστραλία να γίνει μέλος στη «Συμμαχία Ζωής» πού κτίζουμε με χώρες,  μέσα από τη συνεργασία με ένα αντίστοιχο νοσοκομείο ή ερευνητικό κέντρο τής Αυστραλίας στο πλαίσιο των νέων μας προγραμμάτων στο νοσοκομείο».

Η Μαριάννα της ΕΛΠΙΔΑΣ και των παιδιών.

Λίγο αργότερα η κυρία Βαρδινογιάννη ξεναγώντας την κυρία Bloomfield στο νοσοκομείο επεσήμανε ότι «αυτό έχει κτιστεί σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές, παρέχει εξαιρετικές ιατρικές υπηρεσίες και είναι πρωτοποριακό στην ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί σε ακαδημαϊκά ινστιτούτα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αγγλίας...». 

Η πρέσβειρα ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος τονίζοντας:

«Το δικό σας έργο αποτελεί απόδειξη ότι όταν κυριαρχεί το αίσθημα αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς, τα πάντα είναι εφικτά. Με την ανιδιοτελή προσφορά σας και τη δέσμευση αγάπης που καταθέτετε καθημερινά, προσφέρετε ένα καλύτερο παρόν, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Με τις πράξεις σας, διαδίδετε το μήνυμα ότι η κοινωνική προσφορά είναι μια προσφορά ψυχής, μια πανανθρώπινη αξία που πρέπει να διέπει όλους μας. Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, η συλλογική προσπάθεια και η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπό μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η Αυστραλία παραμένει πιστός φίλος της Ελλάδας. Ως πρέσβης της Αυστραλίας, αλλά και ως άτομο, θα είμαι στη διάθεσή σας για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ στο σημαντικό  έργο σας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη αποχαιρετώντας την κυρία Bloomfield της πρόσφερε αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψη της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, καθώς και το φετινό γούρι της «ΕΛΠΙΔΑΣ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου