Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Τετάρτη 22/02/2012 στις 01.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησε στις 01.10μμ με την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 2 ημερομηνίας 17/02/2012.

Τα κάτωθι «3» έκτακτα θέματα,  που παρουσιάστηκαν στο Σώμα από τον κ. Παπαδάκη εγκρίθηκαν ομόφωνα ......

1. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ», επί της οδού Φραγκοπούλου 8, στην Κηφισιά, στο όνομα Αθανασίου Δήμος του Γαβριήλ.

 2. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ», επί της οδού Μακεδονίας 27, στο όνομα του Φωτόπουλου Νικολάου του Γεωργίου.

3. Χορήγηση προέγκρισης Άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ», επί της οδού Φραγκοπούλου 19, στην Κηφισιά, στο όνομα ΑΦΟΙ Τσιλιγκίρη και Σια  Ε.Ε.».

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις!..... για τα κάτωθι «5» από τα «6» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες:

1. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, που βρίσκεται στην οδό Χαρ. Τρικούπη αρ. 48, στο όνομα της εταιρείας «YES Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ – ΕΠΙΣΙΤΙΚΩΝ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», με διακριτικό τίτλο Semiramis. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

2. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ», επί της οδού Αγ. Τρύφωνος 10 στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας Ε. Ψιλιανού και ΣΙΑ Ο.Ε. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Γραφείο Τελετών», επί της οδού Αγ. Τρύφωνος 12, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΔΗΜ. ΜΙΣΤΡΑΣ και ΥΙΟΣ Ο.Ε.». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», επί της Χαρ. Τρικούπη αρ. 92, στην Κηφισιά, στο όνομα Παράσχος Στέργιος του Ευθυμίου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

5. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Ζαχαροπλαστείο – Καφέ - Εστιατόριο» επί της οδού Λ. Κηφισίας αρ. 238-240, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «Γούλας Δημήτριος και ΣΙΑ Ε.Ε.». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια  ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Κυλικείο για την εξυπηρέτηση αναγκών του κτιρίου», επί της οδού Καλαβρύτων, Αηδόνων, Παράδρομος Ε.Ο.Α.Λ., Καλαμάτας και Αμαλιάδος στην Νέα Κηφισιάς στο Ο.Τ.476, στην Κηφισιά, στο όνομα «Αναστασία Λαμέρα». Αναβλήθηκε ομόφωνα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια «έξαρση» χορηγήσεων αδειών ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική υποδομή!.....με αποτέλεσμα να αλλάζει σιγά σιγά ο παραδοσιακός χαρακτήρας ορισμένων περιοχών του Δήμου Κηφισιάς!

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης αντί να καταλογίζει ευθύνες στην Καλλικρατική νομοθεσία που έχει απλουστεύσει τις διαδικασίες αδειοδότησης!....να προσπαθήσει να περιορίσει την αθρόα παροχή αδειών για να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω (1) ο χαρακτήρας της περιοχής (2) κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος μέσα στην δύνη της οικονομικής κρίσεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου