Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος κατέστρεψε την Αθήνα: Η αλήθεια...

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, όλοι έβλεπαν τα ΜΜΕ να έχουν, κατά μοναδικό τρόπο, στραμμένα τις κάμερες των προς τις συμμορίες των κουκουλοφόρων που έκαιγαν στην Αθήνα και δεν «έκαναν ζουμ» στους απλούς διαδηλωτές, που εξαγριωμένοι από τον ψεκασμό και το απρόκλητο κυνηγητό από τα ΜΑΤ, αμύνθηκαν με όποιο τρόπο είχαν εκείνη τη στιγμή δες το βίντεο όπου εμφανώς οι μηχανές των ΔΙΑΣ πέφτουν πάνω σε κόσμο και μετά τον διαλύουν απρόκλητα, σκορπίζοντας τον τρόμο με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Αυτοί που αμύνθηκαν, δεν κουβάλαγαν μαζί τους πετρέλαιο αλλά μόνο οργή και αγανάκτηση εναντίον αναίτιων επιθέσεων δες και εδώ




Κάθε εικόνα που αποτυπώνει την πραγματικότητα είναι από απλούς πολίτες και όχι από κυβερνητικά ΜΜΕ.  Τα κυβερνητικά ΜΜΕ αποσιωπούσαν την τεράστια διαδήλωση της Κυριακής που σόκαρε τους κατάπτυστους ηγέτες της ΕΕ και τους αυτόκλητους σωτήρες της Ελλάδας (επανάληψη έργου του 1967).

Την επόμενη ημέρα τα κυβερνητικά ΜΜΕ και οι Αυτόκλητοι Σωτήρες μυξόκλαιγαν για την καταστροφή πανέμορφων πραγματικά κτιρίων και κατηγορούσαν συλλήβδην τους διαδηλωτές για την καταστροφή των νεοκλασικών κτιρίων.

Πλατεία Συντάγματος 1885.

Όμως κανένας από αυτούς δεν αποκάλυπτε ως ιστορική συνέχεια ότι η Αθήνα καταστράφηκε κατά το 90% από τους εκάστοτε εθνοπατέρες Βουλευτές όπου κυρίως του 1950 - 1960 νομοθετούσαν την αντιπαροχή εξ ονόματος κάθε δήθεν εθνάρχη και των επόμενων όμοιων των.

Αυτοί προκάλεσαν την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού στην Αθήνα και την ανόρθωση κατασκευών που δεν είχαν ουδεμία σχέση με την αισθητική.

Πλατεία Συντάγματος 1977.

Από το 1950 και μετά τα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας «έπεφταν» το ένα πίσω από το άλλο στο βωμό του χρήματος, με τις πολεοδομίες και τις δήθεν επιτροπές αρχιτεκτονικού ελέγχου μπροστάρηδες πάντα στην καταστροφή κατά παγκόσμια πρωτοτυπία.

Επαρχιακές πόλεις που δεν είχαν «καταστραφεί» αρχιτεκτονικά, μετά το 1980 ακολούθησαν το παράδειγμα της Αθήνας  στο βωμό ομοίως του χρήματος των εργολάβων και όσων ασχολήθηκαν με την «τέχνη» αυτή της αντιπαροχής.


Ας είμαστε λοιπόν γνώστες των αιτίων που καταστρέφουν τις πόλεις και, επιτέλους, ας μην παριστάνουν, οι πολιτικοί μας και οι παραθυρόπληκτοι των κυβερνητικών ΜΜΕ, τις θλιμμένες χήρες διότι η ιστορία αποτελεί συνέχεια και οι φωτογραφίες αψευδείς μάρτυρες πότε, ποίος και πως κατέστρεψε την «μια φορά κι ένα καιρό όμορφη» Αθήνα και τις όμορφες επαρχιακές πόλεις. 

Στην καλύτερη περίπτωση οφείλουν να αυτομαστιγώνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου