Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 13/02/2012 στις 08.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Τις τελευταίες φορές συνεδριάζει πριν από το Κοινοτικό Συμβούλιο το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας»! Αυτή τη φορά η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου έγινε στο γραφειάκι δίπλα στην αίθουσα χορού (μετά μουσικής), στο όρθιο!....και αυτό διότι αφενός η συνεδρίαση του «Δημήτριος Βικέλας» θα καθυστερούσε, αφετέρου η ατζέντα του Κοινοτικού Συμβουλίου είχε μόνο ένα θέμα!

Η οργάνωση και ο συντονισμός του Δήμου συνεχίζεται να είναι «πλημμελής» με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις των δύο Σωμάτων να συμπίπτουν κάθε Δευτέρα! 

Αφού διαπιστώθηκε «πλήρης» απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί του κάτωθι «1» τακτικού θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 6606 ημερομηνίας 09/02/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

1. Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ (άρθρο 37 Υγειον. Κανονισμού) επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 146 και  Στροφυλίου στο Ο.Τ. 346 της NISI ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία......με 2 κατά, 1 παρών και 5 υπέρ!

Σχετικά με τα μπαράκια στη περιοχή της Ν. Ερυθραίας έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με τους κατοίκους της περιοχής (η μουσική είναι πολύ δυνατά ως αργά και τις καθημερινές και μεταφέρεται η φασαρία και στους γύρω δρόμους όπου παρκάρουν).

Τον τελευταίο καιρό έχουν κλείσει αρκετά εμπορικά καταστήματα προκειμένου να ανοίξουν μπαρ! Πολλοί μάλιστα Σύμβουλοι θεωρούν ότι αφού αρχικά δόθηκε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας μπαρ  σε κάποια μαγαζιά δεν μπορεί να μην συνεχίσει να δίνεται στους επόμενους ενδιαφερόμενους εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Καλό θα ήταν να υπάρξει από το Δήμο ένας κανονισμός σχετικά με τα μπαρ ή και γενικότερα με τον τύπο καταστημάτων γιατί αργά ή γρήγορα η Νέα Ερυθραία θα μετατραπεί σε «μπαρούπολη» και το Κοινοτικό Συμβούλιο θα είναι απλά διακοσμητικό αφού (σύμφωνα με ορισμένους Συμβούλους πάντα) όποιος διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά!....θα μπορεί να ανοίξει μπαρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου