Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

O Βασίλης Ζούλιας στο Fashion Week της Νέας Υόρκης!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια στη Νέα Υόρκη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας που σύναψε η διεθνής εβδομάδα μόδας Athens Xclusive Designers Week με το Nolcha Fashion Week της Νέας Υόρκης.


Ο σχεδιαστής παρουσίασε μία συλλογή demi couture, για την περίοδο φθινόπωρο / χειμώνας 2012, με τίτλο «New Look New York». Η συγκεκριμένη συλλογή εξερευνά μια ποικιλία από παραδοσιακά υφάσματα, όπως κασμίρι, crepe marocain, σατέν duchesse, shantoung, ταφτά,  δουλεμένα με τις κλασσικές τεχνικές υψηλής ραπτικής.


Ένας φόρος τιμής στις διαχρονικές εικόνες από τις πιο κομψές γυναίκες κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της υψηλής ραπτικής.

Μια εποχή που καθορίζει ακόμα τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα το στυλ. Οι επισκέπτες της επίδειξης, είχαν την ευκαιρία να μεταφερθούν σε έναν άλλο κόσμο, στην αρωματική ατμόσφαιρα ενός «salon couture» όπου τα μοντέλα θυμίζουν «κακομαθημένες» ενζενί και άτακτες «grandes dames».

Η Athens Xclusive Designers Week προκειμένου να στηρίξει ακόμη περισσότερο την ενέργεια αυτή συνεργάστηκε στενά με το Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη  το οποίο και απέστειλε  σχετικό δελτίο Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης.


Την επίδειξη παρακολούθησαν εκπρόσωποι διεθνών media όπως από το Forbes, το CBS News, Associated Press Television, κλπ. καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την ελληνική κοινότητα αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα όπως η Διευθύντρια του International Business Department του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης, η Αντιπρόεδρος της NY Commercial Bank, από το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης , ο Vice Consul του Trade Office και πολλοί άλλοι.
 
To Nolcha Fashion Week είναι μια κορυφαία βραβευμένη διοργάνωση για ανεξάρτητους σχεδιαστές μόδας προκειμένου να παρουσιάσουν τις συλλογές τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο που αποτελείται από press, retailers, stylists και industry influencers.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών το Nolcha Fashion Week έχει καθιερωθεί ως μια πλατφόρμα ανακάλυψης και προώθησης καινοτόμων σχεδιαστών μόδας μέσα από runway shows και exhibition κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Η διοργάνωση συγκαταλέγεται επίσημα μαζί με αυτή της Mercedes Benz ως τις δύο αναγνωρισμένες εβδομάδες μόδας από τον οργανισμό «New York City Economic Development Corporation».

Η Athens Xclusive Designers Week   εμπλουτίζει συνεχώς τις συνεργασίες της με ξένα fashion weeks εντός και εκτός Ευρώπης, επισφραγίζοντας έτσι το στόχο / υπογραφή της - «Exporting Greek Fashion Globally» προάγοντας το έργο των Ελλήνων Σχεδιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου