Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η Πλάτωνος από Παλαιολόγου μέχρι Ρωμυλίας υπό καθεστώς..... ήπιας κυκλοφορίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Επί Δημαρχίας Ταμβάκη,  ο σύμβουλος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης,  είχε κάνει λόγο για μετατροπή επιπλέον οδών  σε ήπιας κυκλοφορίας, που δεν υπήρχαν στην αρχική κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Νέας Ερυθραίας το 2009, προκειμένου να θωρακιστούν περιοχές κατοικίας από τη διαμπερή κυκλοφοριακή ροή από και προς τα βόρεια, καθώς παρατηρείται μεγάλο μποτιλιάρισμα στην κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου.  

Μία από τις οδούς  που προέβλεπε η κυκλοφοριακή μελέτη, για τη μετατροπή της σε ήπιας κυκλοφορίας, ήταν και η Πλάτωνος από Παλαιολόγου μέχρι Ρωμυλίας!

Από τότε μέχρι και σήμερα στην οδό Πλάτωνος από Παλαιολόγου συμβαίνουν διάφορες αυθαίρετες παρεμβάσεις οι οποίες δυσχεραίνουν την κυκλοφοριακή ροή. Παρόλο που διαχρονικά είναι γνωστές στους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας, η Δημοτική Αρχή.....σφυρίζει αδιάφορα!


Συγκεκριμένα όπως πληροφορούμεθα, η είσοδος / στροφή των οχημάτων στην Πλάτωνος από Παλαιολόγου είναι πολύ στενή και επικίνδυνη λόγω της ύπαρξης νησίδας που κατασκευάστηκε από κάποιο δικαστικό που διαμένει στην αρχή της οδού Πλάτωνος!

Αποτέλεσμα οι οδηγοί να δυσκολεύονται να στρίψουν για να εισέλθουν στην Πλάτωνος από Παλαιολόγου!


Επίσης τοποθετήθηκε από τον ίδιο κάτοικο «παράνομα» πινακίδα απαγόρευσης  εισόδου οχημάτων στην Πλάτωνος σε μια προσπάθεια  «εκμηδενισμού» της ήπιας κυκλοφορίας!!

Κάτοικοι της περιοχής μάλιστα υπήρξαν μάρτυρες επιβολής προστίμων από την Αστυνομία, λόγω «παρουσίας» της απαγορευτικής πινακίδας, σε οδηγούς που «παραβίαζαν» την οδική σήμανση!!  

Το χρόνιο αυτό πρόβλημα είναι καιρός να το ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ειδικότερα και η Δημοτική Αρχή γενικότερα για να σταματήσουν άμεσα οι αυθαίρετες παρεμβάσεις και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφοριακή ροή στην οδό Πλάτωνος.

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ή ευτυχώς η είσοδος της Πλάτωνος από Παλαιολόγου είναι κλειστή από δεκαετίας και πλέον από παλαιότερη κυκλοφοριακή μελέτη και όχι λόγω κάποιου Δικαστικού που αναφέρετε προκειμένου να μην εισέρχονται μέσα από το Καστρί τα αυτοκίνητα.Το κυκλοφοριακό στην Αττική δεν έχει λυθεί ΠΟΥΘΕΝΑ λόγω της ύπαρξης δυσανάλογου αριθμού αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την κατάσταση των Μ.Μ.Μεταφοράς και της απειθαρχίας μας, ως λαού.Έτσι και οι Δημ. Άρχοντές μας αποφασίζουν όπως τους πιέζουν οι πολίτες, οι οποίοι πολίτες θεωρούν καλούς Δημ.Άρχοντες όσους τους κάνουν το "ρουσφετάκι" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως μας τα λετε.Το συγκεκριμενο κομματι δρομου (50 μ) εχει εδω και πολλα χρονια αυθαιρετα και με την ανοχη της εξουσιας χαρακτηρισθη "πεζοδρομος",οπως επισης καποια εποχη κλειστηκε με μπετονενια κολονακια απαγορευοντας την προσπελαση ,διοτι απλουστατα καποιος πιο ισος πολιτης, δεν γουσταρη κανενα μπαναλ συμπολιτη του να περνα μπροστα απο το σπιτι του.Και σε αλλες χωρες υπαρχουν αυτοκινητα και μαλιστα πολυ περισσοτερα,υπαρχει ομως σοβαροτητα στην αντιμετωπιση τοσο σοβαρων προβληματων.Επισης σε αυτες τις χωρες δεν υπαρχουν οι εκαστοτε δημαρχοι/κομματαρχες που εχουν δημιουργηση αυτο το απιθανο λαικιστικο μπαχαλο στο ονομα της "αμοιγους κατοικιας" και της ησυχιας των κατοικων, δημιουργοντας μεγαλυτερα περιβαλοντικα και κυκλοφοριακα προβληματα.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ31 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:31 μ.μ.

      Σχετικά με το θέμα,ενημερώθηκα τα εξής:Oι παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα δεν ειναι αυθαίρετες, αλλά έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του τέως Δήμου Ν. Ερυθραίας σε υλοποίηση των υπ΄αρ. 92/1998 και 164/2005 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
      Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι νόμιμη.
      ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
      ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

      Διαγραφή

  2. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας το 2009 αποφάσισε ομόφωνα συμπληρωματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις, που είχε εκπονήσει ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βλαστός που συμπεριλαμβάνουν....

    - αλλαγή κατεύθυνσης σε δρόμους
    - πεζοδρόμηση
    - μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας μεταξύ των οποίων ήταν και η Πλάτωνος από Παλαιολόγου μέχρι Ρωμυλίας!!

    Δημήτριος Αγγελίδης
    Εκδότης της Kifisia Press

    Πηγή http://www.sepik.net/nea/egkrithikan-i-nees-kikloforiakes-rithmisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή