Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Κάποιοι «έσβησαν» 62 ονόματα από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πάνω από 2.062 ονόματα έχει η νέα  λίστα…..λιγότερα από 2.000 η παλιά. Εξεταστική επιτροπή ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την Πέμπτη αναμένεται το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων. Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο αν επιβεβαιωθεί ότι κάποιοι «έσβησαν» ονόματα;;


ΣΑΛΟΣ έχει ξεσπάσει από τις δημοσιογραφικές, ως τώρα, αποκαλύψεις ότι η νέα λίστα που έφτασε από τη Γαλλία έχει διαφορές σε σχέση με εκείνη που ήρθε πριν δυο χρόνια στη χώρα και χάθηκε μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και ΣΔΟΕ.  

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη σκέφτεται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή.

Όλα αυτά μένει βέβαια να πιστοποιηθούν και από τους δύο Οικονομικούς εισαγγελείς που έχουν στα χέρια τους τη νέα λίστα και αντιπαραβάλουν τα στοιχεία της με εκείνα της παλιάς.

Από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι η νέα λίστα περιλαμβάνει περίπου 2.062 ονόματα. Η διαφορά της δηλαδή με την προηγούμενη είναι τουλάχιστον 62 ονόματα και εδώ ξεκινά μια σειρά από ερωτήματα.

- Ποια είναι τα ονόματα που λείπουν;
- Ποιος τα αφαίρεσε και με ποιο σκοπό, αλλά και ποιο όφελός;

Ο κύκλος των ατόμων που πήραν στα χέρια τους την αρχική λίστα δεν είναι μεγάλος.

Έτσι στο στόχαστρο θα βρεθούν τόσο οι δύο υπουργοί οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, όσο και οι δυο επικεφαλής του ΣΔΟΕ που έλαβαν από αυτούς τη λίστα, οι κ.κ. Καπελέρης και Διώτης, μαζί με μια σειρά υπαλλήλων.

Από τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που έφεραν εκείνη τη λίστα στη χώρα, ως τους υπαλλήλους που ανέλαβαν να τη χειριστούν και να την ελέγξουν τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο ΣΔΟΕ.

Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει σε ότι έχει να κάνει με την αρχική λίστα μιλούσαν για 300 ονόματα επιχειρήσεων, αλλά και 1.600 φυσικών προσώπων. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν, προκύπτουν πολύ περισσότερα ονόματα, που αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα βρεθούν επίσης στο στόχαστρο καθώς για κάποιο λόγο κάποιοι επέλεξαν να…….εξαφανίσουν τα στοιχεία τους από τη λίστα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου