Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ας τους τα γράψουμε.....μήπως και δεν τα ξέρουν!


Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Γυρίζοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, δηλαδή  ποιες διακοπές,  στο γυναικοχώρι αφού εκεί υπάρχει μια βάση, όπου τις 15 μέρες των διακοπών, τις περάσαμε εγώ ξεχορταριάζοντας, ασπρίζοντας την αυλή, βάφοντας κάποια παράθυρα που είχαν πετσικάρει και τα έξυσα για να κλείνουν και η γυναίκα μου σκουπίζοντας, καθαρίζοντας και μαγειρεύοντας.

Ας μην είμαι όμως γκρινιάρης, ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το σπίτι στην ορεινή Αχαία και φεύγουμε για λίγο. Άλλωστε το κέρδος ήταν ότι 15 μέρες δεν είδαμε τηλεόραση, δεν διαβάσαμε εφημερίδα (γιατί δεν έρχονται στο χωριό) και έτσι ησυχάσαμε από τα μνημόνια, την πλύση εγκεφάλου και ότι άλλο μας σερβίρεται στην μεγαλούπολη μας.

Γυρίζοντας λοιπόν, πήρα τηλέφωνο αγαπημένο συνάδελφο μου, λυκειάρχη,  και πήγα σπίτι του να πιούμε καφέ στην μικρή αυλή της μονοκατοικίας που έχει κληρονομήσει στην Πεύκη.

Αφού είπαμε τα περί οικογενειών και διακοπών, μοιραία η κουβέντα γύρισε στην μίζερη και ψυχοφθόρο κατάσταση. Πάει λοιπόν μέσα στο σπίτι και φέρνει ένα τετράδιο και λογαριασμούς.


 Κοίτα μου λεει: ο μισθός μου είναι 1.412 ευρώ, το βλέπεις!

Λογαριασμοί:
- ΔΕΗ (ρεύμα 85 και δημοτικά τέλη και χαράτσι - η δόση 346,75) 432 ευρώ, πληρωτέο 21/09/2012.
- ΟΤΕ  56 ευρώ πληρωτέο 26/09/2012
- ΔΟΣΗ εφορίας που την έβαλα στην κάρτα για να γίνουν οι δόσεις εννέα, 1.016,35 ευρώ  
- Κάρτα VISA 65 ευρώ, πληρωτέο 18/09/2012
- ΔΟΣΗ νόμου Μπιρμπίλη για τον ημιϋπαίθριο  302 ευρώ, πληρωτέο 300/9/2012   
- Σύνολο: 1.871,35 ευρώ.
- Είμαι μείον: 459,35 ευρώ.

Προσπάθησα να του πω ότι είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε μισθό και σπίτι και δεν έχουμε και δάνειο, αυτός όμως επιμένει να συνεχίσει:   



Πάμε στον μισθό της γυναίκας μου: τον βλέπεις....1.288 ευρώ!
Αφού είμαι μείον  459,35, μας μένουν 828,65 ευρώ!

Πάμε:
- Η κάρτα της για να πηγαίνει στην δουλειά της 35 ευρώ
- Η βενζίνη μου για να πηγαίνω στο σχολείο 130 ευρώ
- Ο γιος μας ο πρώτος που είναι φαντάρος στην Κρήτη και τον βγάζουν υποχρεωτικά έξω μέρα παρά μέρα 250 ευρώ, αφού πρέπει να φαει και να πιει και ένα καφέ
- Η κόρη  που σπουδάζει, ευτυχώς στην Αθήνα, κάρτα και χαρτζιλίκι 100 ευρώ
- Ο δεύτερος γιος που θα πάει 3η λυκείου χαρτζιλίκι 50 ευρώ και φροντιστήριο 150 ευρώ = 200 ευρώ
- Φαγητό 4 άνθρωποι , θέλεις για τον Σεπτέμβρη 400 ευρώ;;
- Σύνολο: 1115 ευρώ μείον τα 828,65 που έχουμε, μπαίνουμε μέσα 286,35 ευρώ!

Δεν σου έβαλα ΕΥΔΑΠ και πετρέλαιο τον άλλο μήνα. Φυσικά δεν συζητώ για να βγούμε έξω, για να αγοράσουμε καινούργια ρούχα ή παπούτσια , να πάει η γυναίκα μου κομμωτήριο και ότι θα έκανε μια απλή οικογένεια!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!....τι να αφήσω απλήρωτο;;


Έφυγα πολύ στεναχωρημένος και προβληματισμένος γιατί στην ίδια κατηγορία είμαι και εγώ , γιατί είμαστε και στην περίπτωση που δεν μπαίνουμε solo μέσα, όπως γνωστοί μας άνεργοι, αλλά και γιατί αισθάνομαι ότι οι 300 κυβερνώντες μας μάλλον ζουν στον κόσμο τους και δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα!! 

1 σχόλιο:

  1. Πριν ένα μήνα οι μισοί περίπου Έλληνες ενέκριναν το πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης. Δημοκρατικότατα!!! Το παράπονο ότι δεν φτάνουν τα χρήματα θα έχει σήμερα βάση μόνο εφόσον απ' όλους τους εμπλεκόμενους στην ιστοριούλα ακούγαμε ποιο πρόγραμμα ενέκριναν στην ψηφοφορία Μαΐου και Ιουνίου 2012. Αυτό γιατί ο μαζοχισμός στην Ελλάδα έχει ποσοστά που είναι ίσα με το ποσοστό που πήραν όλοι οι επανεκλεγέντες βουλευτές από το 1974 μέχρι και το 2009. Τα παράπονα δικαιούνται να τα κάνουν μόνο όσοι αγωνίστηκαν εναντίον των επαγγελματιών βουλευτών. Για να έχει δηλαδή βάση το παράπονο του αρθρογράφου και του λυκειάρχη, θα πρέπει να προσθέσουν, αποδεχόμενοι την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας, τι ψήφιζαν πάνω από δύο φορές από το 1974 και μετά. Αυτό για να γνωρίζουν οι αναγνώστες ποιοί συμμετείχαν στην κατάντια της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή