Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Με «μπλε» φεγγάρι στην Κεφαλονιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ενδιαφέρον πολιτιστικό και κοινωνικό  γεγονός αποτελούν κάθε φορά οι εικαστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη  Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, ο  Κώστας Ευαγγελάτος,  ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει πανσέληνο.

Ο αντιπεριφεριάρχης Σωτήρης Κουρής με την πιανίστα Ζωίτσα - Αλεξία Μαρτσέλου.

Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά που απολαύσαμε όλοι το δεύτερο ολόγεμο, υπέρλαμπρο φεγγάρι, το επονομαζόμενο «μπλε» του Αυγούστου, τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου στη Villa Ροδόπη είχαν μεγάλη προσέλευση.  

Αρχικά στον εκθεσιακό χώρο, η ιστορικός τέχνης Μαράη Γεωργούση, διπλωματούχος της Σορβόννης και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών Τέχνης, αναφέρθηκε στη διεθνή καριέρα του  και  ανέλυσε με γλαφυρότητα και εμβρίθεια τα εικαστικά έργα.

 Μαράη Γεωργούση και Κώστας Ευαγγελάτος.

Η βραδιά συνεχίστηκε στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου. Στο πνεύμα της εποχής μας, ο μεγάλος τραγικός Αισχύλος είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Ο ηθοποιός, θεατρολόγος Σπύρος - Ανδρέας Παπαδάτος, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, έκανε συνοπτική συρραφή βασικών μονολόγων της τραγωδίας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ και απέδωσε σε δική του μετάφραση και σκηνοθεσία, με δυναμισμό και ιδιότυπη έμφαση το πάθος του Προμηθέα.

Η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Κώστας Ευαγγελάτος.

Ακολούθησε η μουσική διασκευή της περίφημης ΣΟΝΑΤΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ του Μπετόβεν, σε συνδυασμό με το βαλς του Σφιρίντοφ, από την εξαίρετη πιανίστα και μαέστρο της Φιλαρμονικής Σχολής, Ζωίτσα - Αλεξία Μαρτσέλου και τον νέο ταλαντούχο σαξοφωνίστα Φοίβο Μποζά. 

Στη δεξίωση που ακολούθησε δεν έλειψε φυσικά το υπέροχο κεφαλλονίτικο κρασί και τα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου