Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εγκαταλειμμένα οχήματα στο Δήμο Κηφισιάς!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΆΝΗΣ

Κάθε μέρα όλο και περισσότερα εγκαταλειμμένα  αυτοκίνητα  παρατηρεί κανείς στους δρόμους της πόλης μας.



Αυτοκίνητα, τα οποία αντί να  σταθμεύουν οι ιδιοκτήτες τους σε ιδιωτικούς χώρους, ή να τα παραδίδουν σε εταιρίες που έχουν ορισθεί για την απομάκρυνσή τους είτε  να τα παραδίδουν στην Υπηρεσία Εγκαταλειμμένων Οχημάτων του Δήμου, όπως ορίζει το Π.Δ. 116/5-3-2004.....

τα εγκαταλείπουν να σαπίσουν στις λίγες και δυσεύρετες θέσεις πάρκινγκ επιδεινώνοντας έτσι το ήδη προβληματικό κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου μας.




Τα εγκαταλειμμένα αυτά οχήματα καταλαμβάνουν άδικα το χώρο ζωής και δράσης μας. Καταστρέφουν την εικόνα της πόλης, ενώ πολλές φορές κρύβουν κινδύνους για πεζούς και οχήματα.



Σχετικά  αναφέρω περιστατικό στα σύνορα Πεύκης Κηφισιάς στις 18/01/2012 που σύμφωνα με τη πυροσβεστική υπηρεσία,  εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες.



Για να ανταποκριθούν  όμως και οι πολίτες όπως πρέπει, είναι απαραίτητη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή τους από τη Δημοτική Αρχή κάτι βέβαια που παντελώς λείπει.



Τι  κάνει  λοιπόν ο Αντιδήμαρχος  Αστικού   Περιβάλλοντος κ. Β. Ξυπολυτάς,  προς αυτή την κατεύθυνση;



Πόσες φορές από την ανάληψη των καθηκόντων του  κατέγραψε και απομάκρυνε τα ουκ ολίγα στο δήμο μας εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα; 


  
Από τα 30 και πλέον οχήματα που κατέγραψε ο φακός της εφημερίδας Kifisia Press, μόνο δύο έχουν το σήμα του δήμου με την ένδειξη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΈΝΟ! 


Όλα βρίσκονται στον αστικό ιστό της Κηφισιάς. Δεν επεκταθήκαμε στην Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Επίσης δύο από τα εγκαταλειμμένα ανήκουν σε Δημόσιες Υπηρεσίες και μερικά βρίσκονται στην ίδια θέση πολλά χρόνια αν κρίνουμε από τις αυτοκόλλητες ενδείξεις τελών κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ. 


Όταν απουσιάζει η Δημοτική Αρχή οι προκλήσεις  είναι μεγάλες και οι πλατείες μετατρέπονται σε μάντρες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.




Τζιπ προς πώληση στην πλατεία της Πολιτείας!








Όπως και να' χει, ποτέ δεν είναι αργά!  ΚΑΛΟΥΜΕ, λοιπόν, τον κ. Αντιδήμαρχο, έστω και τώρα, να ενεργήσει άμεσα για την αποµάκρυνσή τους από το αστικό περιβάλλον του Δήμου μας  κάτι που ορίζεται άλλωστε και από το Π/∆ 116/2004 Άρθρο 9.

1 σχόλιο:

  1. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα ή τα οχήματα (μοτο) που είναι εγκαταλλειμένα. Ακόμα και όταν τηλεφωνάς στην αρμόδια υπηρεσία του αντιδημάρχου κ. Ξυπολητά, παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται λένε ευχαριστώ και...συνεχίζουν τον καφέ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή