Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τα αδέσποτα στην Πολιτεία....και η ανευθυνότητα του Δήμου!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από τον Ιούνιο 2011 το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην οδό Βελισαρίου και Σοφοκλέους στην Πολιτεία έχει πλήρως ξεφύγει!

Ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται συνεχώς! Είναι πεινασμένα, χτυπημένα και ορισμένα μάλιστα άρρωστα. Τρέχουν όλα μαζί με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα επικινδυνότητας (1) στους πεζούς που βγαίνουν περίπατο με τα σκυλιά τους και (2) στην κυκλοφορία οχημάτων!


Συνδημότισσα μας, τον Ιούνιο 2011, έχασε την γατούλα της, βλέπε την πιο πάνω φωτό.....

Τα αδέσποτα πηδώντας πάνω από τον εξωτερικό τοίχο της οικίας της, στην οδό  Βελισαρίου 2,  κυνήγησαν την γατούλα και την σκότωσαν μέσα στην αυλή της! Σχετική συστημένη επιστολή που στάλθηκε στο Δήμο επισυνάπτεται......

Τις προάλλες μάλιστα τα αδέσποτα ορμήξανε σε μια κύρια που περπατούσε αμέριμνη με τα δυο σκυλιά της κι έγινε χαμός! Επίσης τα γαυγίσματά τους, μέχρι τις πρωινές ώρες, δημιουργούν έντονη ηχορύπανση με αποτέλεσμα η γειτονιά να μένει όλη νύκτα ξάγρυπνη!

Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός των κατοίκων επί της οδού Βελισαρίου και Σοφοκλέους για την αδιαφορία του Δήμου σχετικά με την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων σκυλιών.

Επανειλημμένως, οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν τηλεφωνικά το σοβαρό πρόβλημα στον κ. Κτενά, κτηνίατρο του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος προσπαθούσε να αποφύγει την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος δηλαδή να διευθετήσει  να πάρει τα αδέσποτα σκυλιά και να τα στειρώσει! Γιατί άραγε;


Αντί αυτού, ο κ. Κτενάς έστειλε απλά κάποιον υπάλληλό  του, μετά από την επιμονή κάποιας συνδημότισσας, να  δει τα αδέσποτα στη οδό Βελισαρίου. Όταν ήρθε άρχισε να  λεει στους κατοίκους πως αυτά είναι «αγρία» σκυλιά και ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι!!

Σύμφωνα με πρόσφατη κτηνιατρική γνωμάτευση, κ. Κτενά τα θηλυκά θα πρέπει να στειρωθούν άμεσα και ακολούθως τα αρσενικά για να δείτε πως η στείρωση θα αλλάξει τη συμπεριφορά τους!


Θέλουμε να πιστεύουμε κ Κτενά ότι τα σκυλιά δεν είναι πράγματι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.....γιατί τότε μπαίνουμε σε μεγάλες περιπέτειες!

Από ότι πληροφορούμεθα, η Αντιδήμαρχος κ. Βλάχου μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα, ευαισθητοποιήθηκε και προσπάθησε να το επιλύσει αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ κ. Βλάχου να ηγηθείτε της προσπάθειας επίλυσης του μακρόχρονου προβλήματος που μαστίζει την Πολιτεία, πιέζοντας τους αρμόδιους του Δήμου οι οποίοι αντί να σφυρίζουν αδιάφορα, να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους;

1 σχόλιο:

  1. Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζουμε και στην κατω Κηφισια,ο δημος και εδω ειναι απων

    ΑπάντησηΔιαγραφή