Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Έφυγε η «βασίλισσα» της ντίσκο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στα 64 χρόνια της η θρυλική τραγουδίστρια και συνθέτης Ντόννα Σάμμερ, η «βασίλισσα» της ντίσκο, στις 17 Μαΐου 2012 άφησε την τελευταία της πνοή χτυπημένη από τον καρκίνο.

Η Ντόννα Άντριαν Γκαίηνς γεννήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου του 1948 στη γειτονιά  Ντόρτσεστερ της Βοστόνης της Μασσαχουσέτης.


Οι γονείς της που ήταν πολύ καλοί χριστιανοί την μεγάλωσαν με πίστη στο Θεό και ήταν ένα από τα  επτά παιδιά τους. Επηρεασμένη από μικρή από την Μαχάλια Τζάκσον άρχισε να τραγουδά ύμνους στην εκκλησία.

Έλαβε μέρος σε πολλά μουσικά γκρουπ μεταξύ των οποίων κι εκείνο που έφτιαξε με την αδελφή και την εξαδέλφη της μιμούμενο τα κορίτσια της Μόταουν τις  Supremes.

Τη δεκαετία του ‘60 θαύμαζε την Τζάνις Τσόπλιν, ακούγοντας τα άλμπουμ της. Καταλαβαίνοντας ότι ο μόνος δρόμος για να ξεφύγει από τη Βοστόνη και τις κοροϊδίες των δικών της για τη  φωνή και την εμφάνισή της, ήταν αυτός της μουσικής,  άφησε το σχολείο και μαζί με την αδελφή και την εξαδέλφη της έφυγαν για Νέα Υόρκη. 

Φτάνοντας εκεί όμως το γκρουπ διαλύθηκε, η Ντόννα ακολούθησε την οδό των μιούζικαλ κι αυτό την έφερε στη Γερμανία όπου κι έμεινε για πολλά χρόνια.

Το 1972 παντρεύτηκε τον Αυστριακό ηθοποιό Χέλμουτ Σόμμερ, από τον οποίο και κράτησε το όνομα όταν χώρισαν. Το 1973 απέκτησε την κόρη της  Μίμι. Η καταπληκτική φωνή  της μέτζο-σοπράνο της χάρισε άπειρα βραβεία και Γκράμμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου