Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οψόμεθα ες Φιλίππους!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ώρα 6.30μμ περνάω από την ΑΣΣΟΕ, από μέσα βγαίνουν Αφρικανοί με τσάντες, ως συνήθως, στην Πατησίων πάλι ξαπλωμένες οι πραμάτιες - μαϊμούδες, από πάνω τους οι έμποροι Πακιστανοί!


«Πάλι εδώ;» λεω…«Πάλι εδώ» επαναλαμβάνουν κοροϊδευτικά! Μπροστά στο σινεμά «Αλεξάνδρα» ένα μέτρο πιο κάτω μία κλούβα κι αστυνομικοί, απέναντι σχεδόν από την ΑΣΣΟΕ, γωνία Δεριγνύ και Πατησίων άλλη κλούβα με καμιά 20σαριά παιδαρέλια αστυνόμους αραχτούς και λάιτ στην κυριολεξία, κι έναν άλλο με ασπίδα στη γωνία.  

Του κάνω νόημα να του πω, γιατί είμαι απέναντι με το αυτοκίνητο, τίποτα, του φωνάζω πάλι οι λαθραίοι στην ΑΣΣΟΕ, κουνάει το κεφάλι του και κάνει τάχα πως ειδοποιεί κάποιον με τον ασύρματο, πάνε άλλοι δυο κοντά του, τους λεει....μάλλον τι συμβαίνει και ξαναγυρίζουν στην κλούβα σα να μην τρέχει τίποτα.

Του ξαναφωνάζω, τίποτα, μου κάνει νόημα «έλα εσύ». Κλειδώνω το αμάξι και πάω. Εξηγώ τι συμβαίνει στους τρεις που βγαίνουν από την κλούβα. «Δεν ξέρουμε εμείς, δεν έχουμε εντολή» λένε, «μα εσείς υποτίθεται ότι υπερασπίζετε τον πολίτη» αντιλέγω έξαλλη γιατί έβλεπα ότι κορόιδευαν».

Ο ένας κάνει να πει κάτι, ο άλλος σα να του λεει «άστη μωρέ την τρελή, πήγαινε μέσα», ανεβαίνουν όλοι στην κλούβα. Αποτέλεσμα  μηδέν. «Πάρτε το 100, μου λένε εμείς δεν ξέρουμε». Βρε αμάν, δύο βήματα είστε, κάντε μια βόλτα, έστω να φοβηθούν.

Τίποτα. (αλλά μου το έχουν πει, παλιά, ότι με 600 ευρώ δεν χολοσκάνε για τον καθένα μας. Κι ας τους πληρώνουμε εμείς). Κάνουν τους νταήδες και δεν αξίζουν μία.

Εξ άλλου παιδαρέλια είναι απαίδευτα, τι να περιμένει κανείς. Έναν - έναν τους έχει διαλέξει ο υπουργός! Τέλος,  Παίρνω το «100», μου είπαν να πάρω τη Δημοτική Αστυνομία, παίρνω τη Δημοτική Αστυνομία, καλεί και  δεν απαντά ποτέ!

Σημειωτέον ότι πριν από μια εβδομάδα, φοιτήτρια γύριζε στο σπίτι της, εκεί δίπλα στις 2 το βράδυ, της επιτέθηκαν δύο μάλλον Πακιστανοί ή Αφγανοί, την έκαναν μαύρη στο ξύλο, της πήραν την τσάντα και τα κλειδιά και έγιναν μπουχός! Και όλα αυτά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει πρόσφατα ο κύριος υπουργός. Το αυτί αυτών δεν ιδρώνει με τίποτα.

Τι να κάνω πείτε μου. Να γυρίσω να πλακώσω εγώ τους Πακιστανούς και τους μαύρους, ή να καλέσω τη Χρυσή Αυγή να καθαρίσει; Απορώ γιατί απορούν που έβγαλε 22 βουλευτές. Αφού το κράτος κι η αστυνομία δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για το καλό και την ασφάλειά μας. Εκλογές δεν θα έχουμε πάλι όμως;

Οψόμεθα ες Φιλίππους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου