Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 24/10/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


 Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με...

- Επικύρωση πρακτικών της Συνεδρίασης  του Δ.Σ. στις  19/9/2012
- Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.
- Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα]

Η συνεδρίαση από την πρόσκληση έως και το πέρας της χαρακτηρίζεται επιεικώς χαοτική, με μία πρόεδρο εκτός τόπου και χρόνου, να μη μπορεί να επιβάλει την τάξη και να εκτελέσει τα καθήκοντά της, ζητώντας επανειλημμένα έμμεσα τη βοήθεια του δημάρχου.

Την τοποθέτηση του κ. Ξυπολυτά Β. σε θέματα αρμοδιότητάς του, ο οποίος αναφέρθηκε επανειλημμένος στο γεγονός ότι δεν παίρνει συχνά το λόγο στα Δ.Σ. αλλά προτιμά να εργάζεται, αναρωτιόμαστε γιατί άραγε ζήτησε το λόγο αυτή τη στιγμή;

Την πρώτη επίσημη κόντρα του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου με το δήμαρχο κ. Χιωτάκη Ν.

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε, ότι ο δήμαρχός μας πρόσφατα σε συνάντηση με τους εργαζομένους του δήμου άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα και για τέταρτη φορά, κάτι που δεν άρεσε σε αρκετούς «παλαίμαχους» δημοτικούς συμβούλους, που περίμεναν στη σειρά για το «δαχτυλίδι» της υποψηφιότητας. 


Και στον προθάλαμο να είναι συγκεντρωμένες δύο ομάδες συμπολιτών μας που για διαφορετικούς λόγους περίμεναν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους να πάρουν το λόγο και να εκθέσουν τα προβλήματά τους, κάτι που ΠΟΤΕ δεν έγινε! Και είχε ως αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν σκηνές απείρου κάλλους!!

Αν μη τι άλλο λίγο σεβασμό σε αυτούς που μας ψηφίζουν κ. Κορογιαννάκη και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν βλάπτει;;

Ακολουθεί το χρονικό της συνεδρίασης:Η κ. Κορογιαννάκη πήρε το λόγο και ανακοίνωσε ότι της παρεδόθη κείμενο αίτημα από τους εργαζομένους του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» προς ψήφιση και συμπαράσταση από το Δ.Σ.

Ο κ. Χιωτάκης Ν. αναφερόμενος στο κείμενο είπε ότι υπάρχει όντως θέμα και ότι ο Δήμος συμπαραστέκεται. «Έως εκεί όμως» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Συνοδινού Α. χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό που θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης και πρέπει να συζητηθεί και να μπει σε ψηφοφορία.

«Έως εκεί όμως», όπως απεφάνθη ο κ. Χιωτάκης Ν.. Το θέμα μέσα σε μια γενική νευρικότητα που χαρακτήρισε την συνεδρίαση, ξεχάστηκε; πάντως δεν διαβάστηκε ποτέ και ούτε φυσικά ψηφίστηκε.

Στο σημείο αυτό ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόριου Τομέα Αθηνών Μανιάτης Κωνσταντίνος το Δ.Σ. για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ακολούθησε συζήτηση διάρκειας δύο ωρών! Δείτε την ενημέρωση αναλυτικά....

Στη συνέχεια της συνεδρίασης το λόγο πήρε ο κ. Βάρσος Β., ο οποίος αναφέρθηκε στο γνωστό θέμα των μονοδρομήσεων (Πόντου, Έλλης, Τροίας, Λεβίδου και Ιωνίας), σε προβλήματα της Άνω Κηφισιάς, κατήγγειλε τραμπουκισμούς που γίνονται σε βάρος πολιτών από «παρκαδόρους» γνωστού μαγαζιού στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Αγ. Θεοδώρων και τέλος πρότεινε να «ακούσουμε τους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου «Πεντελικόν», που περιμένουν έξω, αλλά και να βοηθήσει ο δήμος τον εργοδότη να επιβιώσει διότι από δώδεκα ξενοδοχεία που λειτουργούσαν στην Κηφισιά έχουν μείνει μόνο τρία».

Η κ. Συνοδινού Α. συμφώνησε με τον κ. Βάρσο Β. στο θέμα του «Πεντελικού» και ουσιαστικά κατήγγειλε το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια λειτουργίας της διοίκησης του δήμου ΔΕΝ λειτουργούν οι επιτροπές, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Επιτροπή Νεκροταφείου και την Επιτροπή Πρασίνου.

Υπερθεμάτισε την αγενή και τραμπούκικη συμπεριφορά των υπαλλήλων των νυχτερινών καταστημάτων για τις θέσεις στάθμευσης μπροστά στα μαγαζιά τους.

Η κ. Σπηλιοτοπούλου Β. γνωστοποίησε στην κ. Κορογιαννάκη Α., ότι δεν ενημερώθηκε για το Δ.Σ.

Ο κ. Κανακάκης Β. υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθεί άμεσα απόφαση για τις μονοδρομήσεις και να μην περιμένουμε το πιλοτικό.

Αναφερόμενος στο θέμα του «Πεντελικού» κατήγγειλε ότι ο εργοδότης βιαιοπράγησε εναντίον εργαζομένων, υπάρχει και σχετικό video, και ότι οι εργαζόμενοι αντικαθίστανται με ανασφάλιστους.

Ο κ. Ξυπολυτάς Β. αφού τόνισε ότι δεν συνηθίζει να παίρνει το λόγο στα Δ.Σ. αλλά να εργάζεται αθόρυβα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούν τα νυχτερινά μαγαζιά και κυρίως τα καινούργια, για να πάρει την απάντηση από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης «να μην δίνατε τις άδειες», «ποιος εγώ» αναρωτήθηκε ο κ. Ξυπολυτάς Β.!

Ακολούθως ενημέρωσε ότι θέτει στην υπηρεσία του ιστορικού κέντρου ειδική μονάδα ΜΕΚ Μονάδα Εμπορικού Κέντρου, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ όπου και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του εμπορικού κέντρου με 8 οδοκαθαριστές με ειδικές στολές.

Παράλληλα έχει διατεθεί ένα υπερσύγχρονο σάρωθρον (σκούπα), το οποίο θα χρησιμοποιείται εντός του τετραγώνου Γρηγορίου Λαμπράκη - Κασσαβέτη - Χαριλάου Τρικούπη - Δεληγιάννη.

Η υπηρεσία μπορεί να δέχεται τηλεφωνήματα από καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου στο τηλέφωνο 15241, για να δηλώνουν πιθανά προβλήματα.

Με παράπονα τελείωσε την τοποθέτησή του ο κ. Ξυπολυτάς Β. λέγοντας ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας και ότι έχει δώσει 15 κλήσεις σε μεγάλα μαγαζιά του κέντρου, που ρυπαίνουν με σακούλες σκουπιδιών, κατόπιν προσκάλεσε 300 μαγαζάτορες και ήρθαν μόνο 10.

Προχώρησε στην αποτίμηση του προσωπικού λέγοντας ότι «η υπηρεσία είναι λαβωμένη» αλλά πάραυτα η Κηφισιά παραμένει καθαρή.

Όσο για την «καθαρή» Κηφισιά κ. Ξυπολυτά, δεν φτάνει να το λετε εσείς, το εισπράττουμε και το εκτιμούμε  εμείς οι πολίτες.

Εκτός από την καθημερινή ροή των απορριμματοφόρων σε πια καθαριότητα αναφέρεστε;

Στην απολύμανση των κάδων, στην καθαριότητα των πεζοδρομίων ή στην αποκομιδή των κηπαίων απορριμμάτων, που ολόκληρο το καλοκαίρι έγινε από μηδενική έως ελλιπέστατη  με κίνδυνο πυρκαγιάς, την καθαριότητα των πάρκων ή των παιδικών χαρών;

Μετά ακολούθησε έντονη συζήτηση για το επίμαχο θέμα των «Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς. Λίαν προσεχώς θα δημοσιευθεί ξεχωριστό  αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Μεγάλη ένταση στο Δ.Σ. για τις μονοδρομήσεις»  προς αναλυτική ενημέρωσή σας.

Μεταμεσονύχτια λήφθηκαν αποφάσεις επί «3» εκτάκτων και 38 τακτικών θεμάτων:

- Έκτακτα θέματα.

1.Ορθή επανάληψη των με αριθμούς 279/2012 και 436/2012 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγκρίθηκε.
2.Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2012 του Νομικού Προσώπου – Δημήτριος Βικέλας. Εγκρίθηκε.
3.Λήψη απόφασης επί της πρότασης του Ο.Α.Σ.Α. για μεταφορά της στάσης από την «Πλατεία Κηφισιάς», σε θέση μεταξύ των οδών Παναγίτσας και Παπαδιαμάντη. Απερρίφθη.
- Τακτικά θέματα.

1. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 564/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά την έγκριση ταμειακού απολογισμού του Δήμου οκ. έτους 2011 (αρθρ. 163 Ν.3463/2006). Εγκρίθηκε.

2. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 565/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά την έγκριση οικονομικών καταστάσεων Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικ. χρήσης 2011 του Δήμου Κηφισιάς (αρθρ. 3463/2006). Εγκρίθηκε.

3. Έγκριση 5ης Τροποποίησης Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς  έτους 2012. Εγκρίθηκε.

4. Έγκριση 5ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Δήμου Κηφισιάς      οικ. έτους 2012. Εγκρίθηκε.

5. Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικού Πολιτισμού της Χερσονήσου της Ερυθραίας». Εγκρίθηκε.

6. Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ». Εγκρίθηκε.

7. Έγκριση απολογιστικού πίνακα οικ. έτους 2011 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ». Απεσύρθη.

8. Έγκριση ισολογισμού και απολογισμού οικονομικού έτους 2011 για το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ». Εγκρίθηκε.

9. Επί αιτήματος συμψηφισμού οφειλών του Δήμου Κηφισιάς προς το Ελληνικό Δημόσιο (Ν. 4047/2012 άρθρ. 2 και 27 Ν. 3756/2009). Εγκρίθηκε.

10. Λήψη απόφασης για την αποχώρηση του Δήμου Κηφισιάς από τον Σύνδεσμο Προστασίας Πάρνηθας. Εγκρίθηκε.

11. Μεταβολές σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014. Εγκρίθηκε.

12. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 84/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τον καθορισμό θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους για το έτος 2012-2015 και καθορισμός αριθμού χορήγησης αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στο Δήμο Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

13. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 83/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την συζήτηση για την αξιοποίηση του ακινήτου «Νάρκισσος». Εγκρίθηκε.

14. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 71/2012 Απόφασης της Επιτροπής, Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την αναστολή τροποποίησης παρά την οδό Μουστάκα στις περιοχές «Βαρειές, Υπόλοιπο Βαρειές και Υπόλοιπο Ούλεν». Εγκρίθηκε.

15. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 72/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης βαρέων οχημάτων επί της οδού Ν. Πλαστήρα στην Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

16. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 74/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για παραχώρηση θέσης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση ασθενών που επισκέπτονται το ιατρείο στην οδό Αναξαγόρα 13. Εγκρίθηκε.

17. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 75/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για λήψη μέτρων επί της οδού Πανόρμου για την ασφάλεια των παιδιών του Α’ Παιδικού Σταθμού στην ενότητα της Νέας Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

18. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 77/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διαμόρφωση τμήματος πεζόδρομου στην οδό Κρήνης στην Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

19. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 78/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για λήψη μέτρων για την αποφόρτιση της οδού Πλάτωνος στην Ν. Ερυθραία. Εγκρίθηκε.

20. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 82/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τον καθορισμό Θέσεων Λαϊκής Αγοράς στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

21. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών και εργασιών/ υπηρεσιών, ως η συνημμένη κατάσταση  και επί της εκκίνησης της διαδικασίας αναθέσεων και διαγωνισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

22. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας παρεχόμενης υπηρεσίας για: «Διαχείριση έργου – Σύμβουλος τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας (επιχορήγηση σε ποσοστό 70% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική (ΕΣΠΑ) Εξοικονόμηση ενέργειας Ν. Ερυθραίας»  και «Διαχείριση έργου – Σύμβουλος τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς (επιχορήγηση σε ποσοστό 70% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική (ΕΣΠΑ) Εξοικονόμηση ενέργειας Κηφισιάς» και επί της εκκίνησης της διαδικασίας πρόχειρου διαγωνισμού σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις. Εγκρίθηκε.

23. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας της «Προμήθειας πινακίδων και άλλων ειδών οδικής σήμανσης και οδικής ασφάλειας ( κάτοπτρα, εύκαμπτοι στυλίσκοι, ανακλαστήρες οδοστρώματος κλπ)» και επί της εκκίνησης της διαδικασίας ανάθεσης σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Εγκρίθηκε.

24. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6434 με τίτλο : «Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων», προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2012. Εγκρίθηκε.

25. Έγκριση 3ης παράτασης περαίωσης του έργου: «52η Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων». Εγκρίθηκε.

26. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση Πεζόδρομων και Κοινοχρήστων Χώρων».  Εγκρίθηκε.

27. Έγκριση ποδηλατικού άξονα:  «Φαληρικός  όρμος - Κηφισιά» στα όρια του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

28. Ανάθεση σε μηχανικό υπόθεσης υπαγωγής αυθαιρέτων και ήδη κατεδαφισθέντων κτισμάτων, κειμένων στις οδούς Φιλύρας και Λεύκης της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, στις διατάξεις του ν. 4014/2011 προς το σκοπό διαγραφής επιβληθέντων προστίμων. Εγκρίθηκε.

29. Συγκρότηση Επιτροπής Εκκαθάρισης Αρχείων (αρθρ. 5 παράγραφος 1 ΠΔ 480/85 ΦΕΚ 173/82 Τ Α’ ). Εγκρίθηκε.

30. Επιχορήγηση (ΚΑΠ) ποσού 3.382,92€ στη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπ/σης προς υλοποίηση του θεσμού που αφορά στον εθελοντή σχολικό τροχονόμο για το διάστημα από 9 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2012. Εγκρίθηκε.

31. Επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Δήμου Κηφισιάς για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών (β΄ δόση 2012) ποσού 51.510,12€ από (ΚΑΠ). Εγκρίθηκε.

32. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 545/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά τον καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εγκρίθηκε.

33. Αποζημίωση λόγω απαλλοτρίωσης έκτασης συνολικά 363,70 τ.μ., ιδιοκτησίας  κ.κ. Κύρκου Αριστείδη και Κύρκου – Θεοδώρου Αθηνάς του Ματθαίου - Μάριου στο Ο.Τ. Γ 969 με κωδικό κτηματογράφησης 0109005 στη περιοχή της Κηφισιάς «ΒΑΡΕΙΕΣ – ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΥΛΕΝ».  Ανεβλήθη.

34. Επιστροφή χρηματικού ποσού λόγω λύσης μίσθωσης κοινοχρήστου χώρου. Εγκρίθηκε.

35. Διαγραφή ποσού από τους χρηματικούς καταλόγους 805 & 806/2012 που αφορούν τέλη οικογενειακών τάφων. Εγκρίθηκε.

36. Έγκριση χρηματικών ποσών για την κάλυψη δαπανών καθαριότητας των λαϊκών αγορών του Δήμου για τα οικ. έτη 2011,2012. Εγκρίθηκε.

37. Έγκριση καταβολής αποζημίωσης επικειμένου μεταξύ Ο.Τ. 703 και 733 (περιοχή «Παλιάγιαννη»). Εγκρίθηκε.

38. Αντικατάσταση μελών Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπ/σης. Εγκρίθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου