Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι Ναυτοπρόσκοποι της Κηφισιάς σε Ιστιοπλοϊκό Αγώνα στις Σπέτσες!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε και συγκεκριμένα στις 23 και 24 Ιουνίου 2012, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κηφισιάς, έλαβε μέρος στον 2ο Διεθνή Αγώνα Παραδοσιακών Σκαφών «Classic Yacht Race», που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στις Σπέτσες.


Ανάμεσα σε 50 υπέρκομψα παραδοσιακά σκάφη, οι Ναυτοπρόσκοποι της Κηφισιάς συμμετείχαν με τη Ναυτοπροσκοπική Λέμβο τους Sirene III, στην κατηγορία ανοιχτών λέμβων. Άλλες κατηγορίες ήταν τα παραδοσιακά καΐκια και τα κλασσικά σκάφη. Τα πανέμορφα λατινάκια των Ναυτοπροσκόπων και οι άξιοι κυβερνήτες τους ανταπεξήλθαν άριστα σε έναν απαιτητικό από πλευράς καιρού αγώνα και απέσπασαν τον θαυμασμό του κοινού αλλά και των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Η Sirene III του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κηφισιάς, είναι μία Κωπήλατη και Ιστιοφόρος Λέμβος τύπου «φαλαινίδα».  

Έχει θέσεις για 10 κωπηλάτες, παραδοσιακή ιστιοφορία τύπου «Λατίνι» και έχει ως τώρα ταξιδέψει μαζί με το άξιο πλήρωμά της στον Σαρωνικό Κόλπο, τον Κορινθιακό Κόλπο, το Ιόνιο, τις Βόρειες Σποράδες και τον Λακωνικό Κόλπο.

Αποτελεί ένα ασφαλές μέσο για να έρχονται οι νεαροί Ναυτοπρόσκοποι από πολύ μικρές ηλικίες σε επαφή με την Παραδοσιακή Ελληνική Ναυτική Τέχνη, αλλά και για να γνωρίζουν και να αγαπούν τις ατέλειωτες ομορφιές της χώρας μας.

Οι Ναυτοπρόσκοποι της Κηφισιάς ολοκλήρωσαν οι ίδιοι μεγάλο μέρος της ναυπήγησης του σκάφους τους, ενώ όλα τα παιδιά του Συστήματος συμμετέχουν κάθε χρόνο στην ετήσια συντήρησή του.

Οι ενήλικοι βαθμοφόροι των Ναυτοπροσκόπων, προκειμένου να λάβουν το Πτυχίο Κυβερνήτου των συγκεκριμένων σκαφών, περνούν από μία ιδιαίτερα απαιτητική σχολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στα πλαίσια της οποίας, εξετάζονται και από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου