Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς από τις 2 Νοεμβρίου 2012 τελεί υπό κατάληψη!!

Το Μαθητικό bloc του 3ου Λυκείου Κηφισιάς www.3ogelkifisias.com  ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση......


«Η μαθητική κοινότητα μετά από Γενική Συνέλευση ψήφισε συντριπτικά υπέρ της κατάληψης με κύριο αίτημα την ακύρωση εντολής του Υπουργείου Παιδείας που θέλει να κάνει τα τμήματα της Β' λυκείου από τέσσερα, τρία, όπερ σημαίνει πως σε κάθε τμήμα θα υπάρχουν 28 παιδιά.  

Με αυτήν την ενέργεια το Υπουργείο Παιδείας υπονομεύει την λειτουργία του σχολείου και συγχρόνως μειώνει 35 ώρες εβδομαδιαίως από τους καθηγητές. Δηλαδή αρκετοί καθηγητές θα υποβληθούν σε ταλαιπωρία και αναπάντεχη επιβάρυνση αναγκαζόμενοι να μοιράσουν τις ώρες τους σε διάφορα σχολεία, σε μια εποχή που ήδη οι αμοιβές τους έχουν λάβει χαρακτήρα συμβολικό.

Ο νόμος λεει πως για να υπάρχουν 4 τμήματα χρειάζεται να υπάρχουν 83 μαθητές. Στην αρχή της χρονιάς η Β' είχε 91 αλλά μετά από αποχωρήσεις μαθητών που πήγαν σε ιδιωτικά, πειραματικά, ΕΠΑ.Λ., κ.α. ο αριθμός αυτών μειώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου
2012 σε 82.

Έτσι το Υπουργείο απαιτεί την συγχώνευση των τμημάτων. Αυτό δεν θα επιτραπεί και η μαθητική κοινότητα θα παλέψει μέχρι να δικαιωθεί και να λειτουργήσει και πάλι εύρυθμα το σχολείο.

Το αίτημα
μας είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν θα γίνουν μαθήματα αν δεν ξεκαθαριστεί ρητά πως τα τμήματα θα παραμείνουν ως έχουν.

Τέλος, ακόμα και αν ανοίξει το σχολείο με τη βία δεν πάει να πει πως θα λειτουργήσει κιόλας, αν δεν έχει εκπληρωθεί αυτό που ζητά
με».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου