Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εγκαίνια της πλατείας των Αδαμών - Κοπή Βασιλόπιτας!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στην συνοικία των Αδαμών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 εγκαινιάστηκε η πλατείας της ή, μάλλον, γιορτάστηκε η «απελευθέρωση» της από τα συντρίμμια και τα μπάζα που είχαν παραμείνει από τα λυόμενα που είχαν εγκατασταθεί.


Από το 1999, όπου ο εγκέλαδος επισκέφτηκε την συνοικία, είχαν εγκατασταθεί λυόμενα τα οποία δέχθηκαν σεισμοπαθείς.

Από το 2004 όμως που οι πραγματικοί σεισμοπαθείς είχαν απελευθερώσει την πλατεία, η εκάστοτε Δημοτική αρχή, κώφευε ή ψέλλιζε διάφορα επιχειρήματα με πρακτικό αποτέλεσμα η πλατεία να μην αποδίδεται στους κατοίκους των Αδαμών.

Η πλατεία των Αδαμών δηλαδή το κέντρο μιας συνοικίας έμοιαζε μέχρι πρότινος τουλάχιστον με μάντρα οικοδομικών υλικών και εγκαταλελειμμένων από πραγματικούς σεισμοπαθείς λυομένων.

Οι λόγοι που δεν έφερναν στο φως είναι ίδιοι με εκείνους που  δεν θέλουν το πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη να λειτουργεί ως πολιτιστικό Κέντρο, οι λόγοι οι ίδιοι που δεν δημιουργείται Νηπιαγωγείο, αν και οι κάτοικοι των Αδαμών κοντεύουν να ξεπεράσουν σε πληθυσμό όλη την υπόλοιπη Κηφισιά.

Φαίνεται όμως ότι ο σύλλογος «Κηφισός» οδήγησε τα πράγματα στην θέση τους και έτσι η παρούσα Δημοτική Αρχή εγκαινίασε την πλατεία και γήτευσαν τα πρώτα Δένδρα.


Την εκδήλωση παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου «Κηφισός» κ. Δ. Κυριαζόπουλος και χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Ν. Χιωτάκης.

Ο κ. Δ. Κυριαζόπουλος ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος για την ταχεία μελλοντική αποκατάσταση της πλατείας μιας συνοικίας η οποία, αν και πλήγηκε κυρίαρχα από το σεισμό, εν τούτοις καμιά χρηματοδότηση δεν πήρε.

Μετά την λήξη των εγκαινίων, κόπηκε η βασιλόπιτα του συλλόγου «Κηφισός» δίνοντας συμβολικό χαρακτήρα στα εγκαίνια εκδηλώσεων που θα γίνονται εφεξής στην πλατεία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος κόσμου και από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην Δήμαρχος ο κ. Β.  Βάρσος, πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου «Κηφισός», ο πρόεδρος της οικολογικής οργάνωσης Κηφισιάς κ. Π. Τσίτουρας και ο πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Π. Λατσούδας.

Το χρονοδιάγραμμα είναι στο επόμενο δίμηνο να «στρωθεί» το έδαφος και να μπουν παγκάκια ώστε και στην πράξη η πλατεία να πάρει την θέση που της οφείλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου