Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ομιλία του Οικονομικού Συντάκτη του Trends!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα  Public  υποδέχονται στο κατάστημα του Συντάγματος τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, στις 21:00, το Βέλγο διακεκριμένο οικονομικό συντάκτη του οικονομικού περιοδικού  «Trends»,   Johan Van Overtveldt ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Το τέλος του ευρώ - Το αβέβαιο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Johan Van Overtveldt.

Θα μιλήσουν ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 13 Μαρτίου στις 19:00, ο Johan Van Overtveldt  θα βρεθεί και στο κατάστημα Public της Θεσσαλονίκης στην Τσιμισκή 24.

Στο ενδιαφέρον βιβλίο του εξετάζει την πορεία και τις προοπτικές του ευρώ με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία και φυσικά κάνει λόγο και για την ιδιαίτερη ελληνική περίπτωση.


Δείχνει ότι η ένωση των ευρωπαϊκών χωρών με ενιαίο νόμισμα και νομισματική πολιτική - αλλά χωρίς γνήσια πολιτική ένωση - δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε σημαντικές ανισορροπίες και τελειώνει με μια πρόγευση όσων επιφυλάσσει το μέλλον για τη νομισματική ένωση, υποστηρίζοντας ότι η κρίση του ευρώ θα συνεχιστεί μέχρι να συμβεί ένα από τα δύο: είτε η ΟΝΕ θα γίνει μια πλήρης πολιτική - δημοσιονομική ένωση είτε θα γκρεμιστεί το όλο οικοδόμημα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου