Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ…..εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Κ.Σ. Νέας Ερυθραίας!

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας συνήλθε τη Δευτέρα 30/01/2012 με μία ώρα καθυστέρηση στο κτήριο της Σπύρου Λούη και Πίττα, υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη.
Ο λόγος της καθυστέρησης απλός και κατανοητός. Συνέπεσε με τη συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας». Όμως εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι η εν λόγω αίθουσα φιλοξενεί μόνο τις συνεδριάσεις του Κ.Σ. Νέας Ερυθραίας, ενώ τις λοιπές μέρες και ώρες είναι  πάντα κενή.
Αλλά η οργάνωση και ο συντονισμός στο Δήμο μας έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα  που το  κατάφεραν ακόμη και αυτό! Να συμπέσουν οι δύο συνεδριάσεις!

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «8» τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί  «2» προ ημερησίας θεμάτων και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 3186 ημερομηνίας 23/1/2012.
Το πρώτο θέμα έθεσε η κ. E. Παναγιωτίδου, σχετικά με την επιχορήγηση δύο μόνο Συλλόγων της Κηφισιάς από τους 50 που ενέκρινε και εισηγήθηκε το Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς!
Συγκεκριμένα πρότεινε «να θέσουν ερώτημα με ποια κριτήρια έγινε η επιχορήγηση τη στιγμή που Σύλλογοι της Ν. Ερυθραίας αγωνίζονται σε υψηλές κατηγορίες»! Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε θετικά λέγοντας….«θα ρωτήσω»!
Τα πράγματα έβαλε στη σωστή βάση η κ. Σ. Κονίδα  (Πόλη-Φως), προτείνοντας να σταλεί έγγραφο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, σαν το πλέον αρμόδιο όργανο, με ερώτημα με ποια κριτήρια απερρίφθησαν οι 48 Σύλλογοι του Δήμου μας!! Έγινε ομόφωνα αποδεκτό.
Το δεύτερο θέμα έθεσε η κ. Καυγαλάκη, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που πρόεκυψε με τα ακινητοποιημένα, χωρίς πινακίδες, αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν θέσεις parking ακόμη και στο κέντρο της Ν. Ερυθραίας. Δεν πάρθηκε απόφαση επί του θέματος.
Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «3» από τα «6» τακτικά θέματα!
1. Εισήγηση για αριθμό αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε ιδιωτικούς χώρους και αριθμό αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (τύπου Α, τύπου Β) στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας.
 Απερρίφθη ομόφωνα με την αιτιολογία της προστασίας της τοπικής αγοράς.
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑΣ (ΤΑΤΟΟ), ΤΡΥΠΗΜΑΤΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (BODY PIERCING) ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ επί της οδού ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 127 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΑΡΕΣ) στο Ο.Τ. 303 της Π. ΑΛΕΞ.- ΣΤΡΑΒΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. 
Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα μόνο στο πρώτο σκέλος του και απερρίφθη το δεύτερο περί «ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ».

3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ επί της οδού ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 11 στο Ο.Τ. 98 του ΡΟΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
Το θέμα  εγκρίθηκε με 6 υπέρ και 2 κατά, μετά από μια αρκετά έντονη λογομαχία μεταξύ Προέδρου και των κ.κ. Α. Πετούση  και Α. Μπομπάκου  (Η Πόλη που Αξίζουμε).

4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟΥ επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 16 στο Ο.Τ. 12 της εταιρείας ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ Ο.Ε.
Το θέμα εγκρίθηκε με 7 υπέρ και 1 κατά (Α. Πετούση ) και με μία παρατήρηση της κ. Σ. Κονίδα , ότι το εν λόγω κατάστημα δεν διαθέτει εσωτερική αποχέτευση.

5. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΨΙΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ επί της οδού ΑΙΑΝΤΟΣ 14 στο Ο.Τ. 96 της ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ.
Το θέμα αποσύρθηκε από τον ενδιαφερόμενο.
         
6. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 144 στο Ο.Τ. 346 της εταιρείας IL PANINETTO  SNACK BAR Ε.Π.Ε.
Το τελευταίο θέμα απερρίφθη  με 6 υπέρ και 2 κατά (κ.κ. Α. Πετούση και Α. Μπομπάκου).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ μετά από ένα χρόνο θητείας το Κ. Σ. Ν. Ερυθραίας, δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό του. Πρώτον διότι ο κ. Πρόεδρος παλινωδεί, πλατειάζει και κωλυσιεργεί την ώρα λήψης αποφάσεων,  είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω έλλειψης γνώσης αντικειμένου και νομοθεσίας.
Δεύτερον, μέρος των κοινοτικών σύμβουλων της πλειοψηφίας (Η Πόλη που Αξίζουμε) από την αρχή της θητείας τους εμφανίζονται με την νοοτροπία  «εμείς κάνουμε κουμάντο». Προσερχόμενοι στο Κ.Σ. έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους  και αν δεν τους «βγουν»….τότε ψηφίζουν εκδικητικά στο επόμενο θέμα!
Π.χ. το Γραφείο Τελετών (θέμα 3) είναι αποκρουστικό και μας χαλάει την ψυχολογία,  βρίσκεται δε και απέναντι από Διαγνωστικό Κέντρο, δεν το ψηφίζουμε. Το Ιχθυοπωλείο, όμως, μπορεί να μην έχει εσωτερική αποχέτευση, αλλά μας εξυπηρετεί. Ψηφίζεται. Το τελευταίο θέμα το καταψηφίζουμε με τη λογική δεν πέρασε «το δικό μου»….δεν ψηφίζω….«το δικό σου»!
Ψύχραιμες, αντικειμενικές βάσει του νόμου Καλλικράτη, φωνές, όπως αυτή της κ. Σ. Κονίδα  (Πόλη-Φως), είναι ελάχιστες.
Είναι πραγματικά κρίμα, που στις συνεδριάσεις δεν προσέρχονται οι δημότες για να περάσουν μια ευχάριστη και δωρεάν ώρα (προτείνεται και λόγω οικονομικής κρίσης) και να απολαύσουν τους εκπροσώπους που ψήφισαν για μια «Η Πόλη που Αξίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου