Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας – ένας χρόνος μετά!.....Νίκος Παναγιώτου.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Στον κ. Νίκο Παναγιώτου έχει ανατεθεί η ευθύνη της Χωροταξίας της Πόλης, η Πολεοδομία, ο αστικός σχεδιασμός και η παιδεία.
Στην κουβέντα μας για το τι έκανε το 2011 η απάντηση με ξάφνιασε...«Θα σου πω τι έγινε στους τομείς που μου ανατέθηκαν, αλλά τίποτε για το τι θα κάνω το 2012»!

Με τον κ. Παναγιώτου γνωριζόμαστε από τα γυμνασιακά μας χρόνια και ξέρω ότι όταν πει κάτι δύσκολα αλλάζει γνώμη, οπότε το άφησα να περάσει χωρίς σχόλιο.

Στον Τομέα της Πολεοδομίας συνεργάστηκε με τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες παρακολουθώντας το Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών που εξέδωσε 192 οικοδομικές άδειες (που πλέον αναρτώνται στην Διαύγεια) και 137 εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας, το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών που διενήργησε 180 αυτοψίες σε οικοδομές αλλά και ήλεγξε τους 3.275 φακέλους που κατατέθηκαν για την τακτοποίηση κλειστών και ημι-υπαιθρίων χώρων, σύμφωνα με τον Ν. 3843/2010, το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών που ελέγχει θέματα όρων δόμησης, χρήσεων γης, πράξεις αναλογισμού ιδιοκτησιών, υψομετρικές μελέτες, προσκυρώσεις και κοπές δένδρων.

Σημαντικό έργο των ανωτέρω αλλά και της Γραμματειακής υποστήριξης είναι οι υπολογισμοί και καταλογισμοί προστίμων διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών και η διαβίβαση τους στις Οικονομικές Υπηρεσίες για την είσπραξη αυτών των προστίμων. Τα πρόστιμα της τακτοποίησης των ημι-υπαιθρίων χώρων υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 15.000.000 € περίπου!

Στον Τομέα της Παιδείας υλοποιήθηκαν έργα συντήρησης και επισκευών σχολικών μονάδων, ορίστηκαν οι νέες Σχολικές Επιτροπές ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για τις απαιτήσεις του Καλλικράτη και την Διαύγεια.

Παρακολουθεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ίδρυση νέων σχολικών μεταξύ Δήμου, Υπουργείου Παιδείας, Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και συνεργάζεται με τους Τοπικούς Συλλόγους. Παράλληλα συνεργάζεται με τον Αντιδήμαρχο κ. Μ. Μαρκεσίνη για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ ώστε να βρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση τους.

Στην ερώτηση ποια έργα έχουν ολοκληρωμένες μελέτες και γίνεται η προσπάθεια ένταξης τους στο ΕΣΠΑ η απάντηση ήταν «σίγουρα έχει ενταχθεί το έργο της αποχέτευσης της Άνω Κηφισιάς και η σύνδεση του με τον Δήμο Αμαρουσίου, έχουν υποβληθεί 9 προτάσεις αλλά για αυτές θα μιλήσουμε όταν εγκριθούν».

Στο γνωστό ερώτημα τι δεν έγινε, εκεί ο κ. Παναγιώτου χωρίς να σκεφθεί  απάντησε ότι μεγάλος στόχος είναι η ενοποίηση των Πολεοδομικών Σχεδίων, η αναγκαία αναθεώρηση τους και η λειτουργικότητα των Υπηρεσιών μετά από τους νέους νόμους περί έκδοσης και παρακολούθησης οικοδομικών αδειών που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε λίγους μήνες.

Θεωρεί ότι ο χώρος που στεγάζεται η Πολεοδομία είναι ανεπαρκής και απαιτείται άμεση εύρεση χώρου μετεγκατάστασης για να μπορούν οι εργαζόμενοι να λειτουργούν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Ικανοποιητική η προσπάθεια....αλλά ας δούμε τι θα προχωρήσει το 2012, θα αρχίσουν να κτίζονται νέα σχολεία, θα βρεθεί χώρος να στεγαστούν οι υπηρεσίες ή του χρόνου θα είμαστε στα ίδια και χειρότερα;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου