Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Τζόρτζ Σόρος!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του «τρομοκράτη Χρηματιστή Τζόρτζ Σόρος».


Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά!

Μέσα από τη χρήση των παραγώγων, που χρησιμοποιούν οι τράπεζες του Λουξεμβούργου, ο Τζορτζ Σόρος παραβιάζει τους όρους της «Βασιλείας ΙΙ», που προέκυψε μετά από συμφωνία των κρατών της ΕΕ για τον τραπεζικό τομέα.

Πρόσφατα, ο Πούτιν αντιμετώπισε τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι, στον οποίο και διαμήνυσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε πρόσωπα, όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Μαρκ Ριτς, που μετέχουν σε απάτες με παράγωγα νομίσματα, που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια οικονομία!


Στην υπόθεση αυτή, που αποτελεί μόνον μια πτυχή της δράσης των κερδοσκόπων, εντάσσονται και τα πρόσφατα παιχνίδια της Goldman Sachs με τη χώρα μας!....με τα οποία προσπαθεί να υπονομεύσει το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους, το περίφημο PSI, συμβουλεύοντας τους πελάτες της να μην ανταλλάξουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χέρια τους και να μην συμβάλουν έτσι στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, οδηγώντας πιθανώς τη χώρα μας σε χρεοκοπία!

Η Goldman Sachs έρχεται να αμφισβητήσει αυτή τη διαδικασία, λέγοντας κατ’ ουσία στους ιδιώτες ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι προς όφελός τους. Η ίδια η Goldman Sachs που συμμετείχε στο μαγείρεμα των στοιχείων για να μπούμε στην ευρωζώνη με το επίμαχο «swap» χρέους που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Ελλάδας το 2001, με το αζημίωτο βέβαια!....τώρα παίζει το αντίστροφο παιχνίδι και στρώνει το έδαφος για την έξοδό μας από αυτή!


Οδηγώντας μεθοδικά τους επενδυτές στην απόρριψη του PSI, η Goldman Sachs τούς λέει ότι «η ανταμοιβή για το ρίσκο του να συμμετέχει στη συμφωνία δεν μπορεί να είναι κάτι πολύ ελκυστικό για τους επενδυτές». Στη συνέχεια μπαίνει βαθύτερα στο ζουμί της ανάλυσής της, προτρέποντας τους κατόχους των περίφημων CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) να προτιμήσουν να μη δεχτούν το «κούρεμα» και να πληρωθούν από τα CDS, που θα ενεργοποιηθούν βέβαια μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή του Ρώσου Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πόλεμο που άνοιξε ο ίδιος εναντίον των «διεθνών αγορών»!

Καιρός ήταν ο Τζορτζ Σόρος να βρει τον μάστορα του!.....και τον βρήκε επιτέλους στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου