Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Χρήσιμος Διαγωνισμός!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος


 «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Επιλογή για ένα Καλύτερο Μέλλον» το οποίο  υλοποιήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή-Κέντρο ΓΑΙΑ με την ευγενική χορηγία της Energa, της πρώτης ιδιωτικής εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα που συμμετέχει έμπρακτα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Πρόεδρου του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Νίκης Γουλανδρή και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Energa, Αριστείδη Φλώρου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο απολογισμός του προγράμματος, η παρουσίαση των έργων των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, η βράβευση των νικητών και η απονομή των επάθλων.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 19 Δημοτικά σχολεία της Αττικής με 2.129  μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν τα σχολεία Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, Εράσμιος Ελληνογερμανική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, Ιόνιος Σχολή και Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου.

Η αφίσα που κέρδισε το Α΄ βραβείο

Τα έπαθλα που απονεμήθηκαν στις νικήτριες τάξεις είναι ποδήλατα και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην κατηγορία «Αφίσα» και μαθήματα ιστιοπλοΐας για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην κατηγορία «Κατασκευή».

Η κατασκευή που κέρδισε το Α΄ βραβείο

Παράλληλα, όλες οι τάξεις που διακρίθηκαν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Φωτοβολταϊκό Πάρκο της Energa στη Θήβα.

Η κ.  Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε ότι προγράμματα όπως αυτό στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, ενώ παρουσιάζουν προτάσεις για την αλλαγή της προσωπικής συμπεριφοράς και των επιλογών όλων μας. Επιλογές που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη μας, επιλογές που εμπιστευόμαστε τα νέα παιδιά να κάνουν! Ευχαριστούμε θερμά την Energa για την υποστήριξή της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου