Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Ιουνίου 2011!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

 

Χωρίς εκπλήξεις και η συνεδρίαση της 1ης του καλοκαιριού 2011. Η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση δεν διαφώνησαν πουθενά, πέραν της (δικαιότατης) σημείωσης του κ. Ν. Σφαντού ότι κανένα από τα «5» πρώτα σπουδαία τακτικά θέματα δεν είχαν εισηγήσεις. Τα υπόλοιπα «25» τακτικά θέματα πιθανόν να μην χρειάζοντο εισηγήσεις........μήπως άραγε να χρειάζοντο να συζητηθούν;  

Τα «έκτακτα» θέματα που ψηφίστηκαν ήταν:

1. Η παύση των σημερινών Νομικών Προσώπων και η δημιουργία Νέων

2. Η έγκριση ποσού 73.800 € για την οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων το Καλοκαίρι 2011

3. Η κ. Χ. Κοσμά είπε ότι θα πρέπει και οι δημοτικοί σύμβουλοι να θέτουν ερωτήσεις και θέματα. Στην Χ. Κοσμά απάντησε ο κ. Ε. Κουρμαδιάς είπε ότι δεν είναι δυνατόν αυτό υπονοώντας προφανώς ότι οι αντιπολίτευση δεν μπορεί να θέτει ερωτήσεις  

Τα σπουδαιότερα «τακτικά» θέματα που ψηφίστηκαν ήταν:

1. Να υποβάλλει ο δήμος Κηφισιάς πρόταση να χρηματοδοτηθεί για του παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς από την δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί ανέρχεται στα 11.000.000 € για όλους τους Δήμους Αττικής.

Η κ. Α. Συνοδινού πρότεινε και το ΕΣΠΑ σαν πηγή χρηματοδότησης των παιδικών Σταθμών. Στη πρόταση αυτή συνηγόρησε και ο κ. Π. Κανακάκης προσθέτοντας ότι ο Δήμος πρέπει να ψάξει και από άλλες πηγές για την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών.

2. Ψηφίστηκε να διαμαρτυρηθεί ο Δήμος Κηφισιάς για την εγκατάσταση τμήματος του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Το θέμα, αν και σοβαρότατο αφού αφορά ασθενείς συμπολίτες μας, δεν είχε καμία εισήγηση. Η αναφορά πολιτών και Δημάρχου ή και άλλων Δημοτικών Συμβούλων ότι «ναρκομανείς θα τριγυρνούν στην Κηφισιά και Μαρούσι» ή ότι «θα γεμίσει βαποράκια η περιοχή του ΚΑΤ» ή ότι «ναρκομανείς θα είναι στο ίδιο τραίνο με υγιείς» αποτελούσαν φωνές που δεν βασιζόταν σε στατιστικά ή πραγματικά στοιχεία αλλά και ούτε σε κάποια μελέτη που ο Δήμος, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχε συντάξει!

Ο κατ’ ευθείαν αφορισμός ασθενών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην λαμβάνουν κάθε είδους ουσία, χωρίς μελέτη και χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός αφού η απόφαση διαμαρτυρίας θα προερχόταν από οργανωμένο Δήμο με πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι  σε τέτοιου είδους θέματα!

Βεβαίως η πολιτεία και το ΔΣ του ΚΑΤ, όφειλε πριν λάβει μια τέτοια απόφαση, να ζητήσει μελέτη και γνώμη των όμορων Δήμων  και όχι να αποφασίσει την de facto μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ χωρίς μελέτη.

3. Ψηφίστηκε η παράταση προθεσμίας κατασκευής υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων. Ο χώρος στάθμευσης θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς, όπου σήμερα λειτουργεί υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ. Το έργο αποτελείται από πέντε υπόγεια επίπεδα συνολικής χωρητικότητας 624 θέσεων και προβλέπεται να κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ θα είναι απόλυτα προσβάσιμο στα ΑμεΑ.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην υπέργεια επιφάνεια, στην οποία έχει προβλεφθεί κατασκευή πάρκου με υψηλότατο ποσοστό έκτασης πρασίνου.

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν επί αιτημάτων Δημοτών, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, εγκρίσεων θεμάτων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εγκρίσεων θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου