Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Γκολ….στην νομιμότητα από τους κ.κ. Χιωτάκη και Νικολέλη!.....και δικαίωση της κ. Συνοδινού!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την 1η ημέρα του καλοκαιριού, υπό την πίεση της Περιφέρειας,  επέλεξε ο Δήμαρχος Κηφισιάς να υποχωρήσει από την παράνομη αξίωσή του να έχει τρεις αιρετούς συμβούλους στο ΔΣ της Δημοτικής  ΑΕ «Μένανδρος».

Ως γνωστό η Δημοτική ΑΕ «Μένανδρος» είναι η μοναδική ΑΕ σε ολόκληρο το Δήμο Κηφισιάς και, σύμφωνα με το νόμο, οργανώνεται και λειτουργεί με τους κανόνες όλων των ΑΕ ήτοι υπόκειται στον εποπτικό έλεγχο μόνο του Υπουργείου Εμπορίου και όχι στο έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.

Το ότι δεν υπόκειται η ΑΕ στον έλεγχό του, ο Νίκος Χιωτάκης το έχει μαράζι. Ακόμα μεγαλύτερο μαράζι έχει το ότι είναι η 2η φορά που η Περιφέρεια του ακυρώνει τα παράνομα σχέδιά του (υπενθυμίζεται η παράνομη ρύθμιση κυκλοφορίας στις Αδάμες)!

Για την ιστορία, ως προς την ΑΕ, ο κ. Χιωτάκης, στην προσπάθειά του να ελέγξει την «Μένανδρος ΑΕ», τοποθέτησε τον Φεβρουάριο 2011 στο ΔΣ της 3 αιρετούς συμβούλους αδιαφορώντας τελείως για το νόμο και το ότι η ΑΕ θα είχε μη αναγνωρισμένο από το κράτος ΔΣ. Επίσης απέφυγε να τοποθετήσει Διευθύνοντα Σύμβουλο ήτοι πρόσωπο που να διοικεί τη εταιρεία το οποίο δεν είναι αιρετό. Προφανής είναι η προσπάθειά του για τον πλήρη «μη νόμιμο» έλεγχο!

 

Δεν δίστασε, στις 18 Μαΐου 2011, να ενημερώσει επίσημα με «ψευδή» πληροφόρηση  την επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φως» κ. Αγγελική Συνοδινού ότι το ΔΣ της «Μένανδρος ΑΕ» ήταν νόμιμο και δεν ζήτησε συγνώμη όταν, 12 ημέρες αργότερα (1η Ιουνίου 2011),  με διάφορες ανεδαφικές αιτιολογίες, μείωσε τον αριθμό των δικών του αιρετών συμβούλων στο ΔΣ της  Δημοτικής ΑΕ σε ένα!

Η μείωση επιβλήθηκε από την Περιφέρεια λόγω διαπίστωσης της παράνομης λειτουργίας της με παράνομη σύνθεση του ΔΣ.

Ο κ. Νικολέλης, πρόεδρος του παράνομου ΔΣ, αντί συγνώμης για το ότι ήταν πρόεδρος σε παράνομο ΔΣ, εκφράστηκε άσχημα επειδή η Περιφέρεια έμαθε για την παρανομία και καταφέρθηκε κατά της «ενημέρωσης» που έγινε στην Περιφέρεια για την παρανομία!

κ.κ. Νικολέλη και Χιωτάκη, από την στάση σας είναι προφανές ότι θέλετε να ασκείτε εξουσία επί απαθών δημοτών και να αναλαμβάνετε όλες τις εξουσίες τις οποίες δεν δικαιούστε.

Ακόμα και σήμερα κ. Νικολέλη επιχειρείτε, πέρα από την προεδρία του ΔΣ,  να ασκείτε και την διοίκηση στην «Μένανδρος ΑΕ» ενώ γνωρίζετε πολύ καλά…..ότι βάσει του νόμου αυτό είναι ασυμβίβαστο!

Η παραπάνω ανάληψη όμως όλων των εξουσιών της «Μένανδρος ΑΕ» και η άσκησή των, με χρήση της πλειοψηφίας και του μηχανισμού του Δήμου, θυμίζουν άλλες εποχές! 

Τι θα πείτε αν κάποτε με νόμιμο τρόπο αυτό σταματήσει; Δεν είναι καλύτερα να το κάνετε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μόνος σας;

Από την αντιπολίτευση η μόνη που ανέδειξε το πρόβλημα ήταν η επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φώς» Αγγελική Συνοδινού, με συνεχείς παρεμβάσεις της και δικαιώθηκε!


Η κ. Αγγελική Συνοδινού στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2011 ζήτησε νομιμότητα αλλά η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ψήφισε, ως συνήθως χωρίς έλεγχο, την διαδικασία «Νίκος Χιωτάκης»! Οι κ.κ. Α. Συνοδινού, Κ. Μουστάκη και Γ. Σκορδίλης την καταψήφισε και η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό!

Συγκεκριμένα η κ. Συνοδινού ζήτησε:

1. αναβολή της συνεδρίασης και τήρηση των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος ήτοι σύγκληση της ΓΣ της Δημοτικής ΑΕ μετά από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,

2. πρόσκληση σε ΓΣ με αναγραφή κατά τρόπο συγκεκριμένο τόσο του θέματος όσο και του ονόματος του Συμβολαιογράφου,

3. απολογία του ΔΣ της «Μένανδρος ΑΕ» στην ΓΣ η οποία μέχρι σήμερα συνεδρίαζε παράνομα,

4. αποδείξεις ότι καταβλήθηκε το κεφάλαιο στην «Μένανδρος ΑΕ»,

5. ορισμό Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημοτικής ΑΕ.

Μετά τις παρεμβάσεις της παράταξης «Πόλη Φως»….ωφελήθηκε η παράταξη του κ. Βάρσου ο οποίος απέκτησε μια θέση αιρετού στο ΔΣ της «Μένανδρος ΑΕ»!

Μακάρι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι να έκαναν τον ίδιο ουσιαστικό έλεγχο και να ψήφιζαν κατά της παρανομίας.


Ίσως κ. Βάρσο μια «αναγνώριση»!…..των προσπαθειών νομιμότητας της δημοτικής παράταξης της Αγγελικής Συνοδινού δεν θα έβλαπτε….δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου