Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παρακολούθηση......της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής με Α.Π.24155!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την  Τρίτη 07/06/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με την παρουσία «7» τακτικών μελών η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών της 1ης Συνεδρίασης στις 10/05/2011 και συνεχίστηκε με την λήψη αποφάσεων επί «11» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 02/06/2011...πηγή... 

Για πρώτη φορά ο γράφων διαπίστωσε ότι η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής διεξήχθη σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, καλύπτοντας όλα τα υπό συζήτηση θέματα πλήρως και ουσιαστικά!

Η συμβολή ειδικά δύο Μελών της Επιτροπής και συγκεκριμένα των κ.κ. Κοσμά και Μουστάκη  σε συνέργια με τον Πρόεδρο κ. Χιωτάκη, ήταν αρκετά αποτελεσματική!.....και οφειλόταν, για πρώτη φορά, στο γεγονός της καλύτερης προετοιμασίας, γνώσης και διαχείρισης των θεμάτων!

Συνεχίζοντας σημειώνω χαρακτηριστικά....

Θέμα1. Τροποποίηση των χρήσεων γης στο Ο.Τ. 26  του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του  Δήμου Κηφισιάς......για να επιτραπεί χρήση εμπορικών καταστημάτων κτλ. για εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών των κατοίκων!

Οι κ.κ. Κοσμά και Μουστάκη έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις επί του αιτήματος τροποποίησης. Ακολούθως η κ. Μουστάκη υπέβαλε συγκεκριμένη επερώτηση κατά πόσον ο Ο.Τ. 26 υπάγεται στο Γενικό Πολεοδομικό ή όχι;

Ο κ. Βάρσος εισηγήθηκε όπως η τροποποίηση εφαρμοστεί μόνο σε όσους Ο.Τ. έχουν πρόσωπο με την Λεωφόρο Τατοίου!

Η κ. Κοσμά πρόσθεσε ότι η Τατοίου είναι ενιαία Λεωφόρος με ενιαία μεταχείριση και μεγάλη κίνηση άρα δεν δημιουργείται κατάλληλο περιβάλλον για αμιγή κατοικία! Επομένως  η πρόταση τροποποίησης για να επιτραπεί η χρήση καταστημάτων γενικά μπορεί να θεωρηθεί θετική!

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι για το μέρος της Λεωφόρου Τατοίου που υπαγόταν στον Δήμο Νέας Ερυθραίας,  το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ερυθραίας  είχε αποφασίσει τέτοια χρήσης αλλά χωρίς να έχει ΦΕΚ! 

Τελικά ο Δήμαρχος έκανε την εξής πρόταση / εισήγηση για το Δ.Σ. « Να επιτραπεί η δυνατότητα χρήσης εμπορικών καταστημάτων μέχρι 200μ2 μόνο σε όσους Ο.Τ. έχουν πρόσωπο κατά μήκος της Λεωφόρου Τατοίου, εξαιρούμενων των κέντρων Διασκεδάσεων  και Μπαρ!»

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα με επιφύλαξη μόνο της κ. Μουστάκη η οποία συμφώνησε μεν αλλά αναμένει την πιστοποίηση κατά πόσον οι Ο.Τ. υπάγονται στο Γενικό Πολεοδομικό ή όχι!

Θέμα 2. Εισηγητική έκθεση για την Κανονιστική πράξη για θέματα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων προς το Δ.Σ. Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε «επιγραμματικά» στην εισήγηση / έκθεση για τα διαδικαστικά μόνον!.....η οποία ετοιμάστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου για να υποβληθεί στο Δ.Σ. Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία! Ο κ. Βάρσος και η  κ. Μουστάκη  ψήφισαν κατά της εισήγησης!

Θέμα 3. Πρόταση για ασφαλτοστρώσεις και στρώσιμο χαρακτηρισμένων πεζόδρομων με κυβόλιθους οδών η οποία υποβλήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας. Η επιτροπή ενέκρινε την απόφαση ομόφωνα με την προϋπόθεση ότι η εν λόγω πρόταση θα προσαρμοστεί με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου!

Θέμα 4. Πρόταση για αποπεράτωση και λειτουργία γηπέδου Beach Volley η οποία υποβλήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας. Η κ. Μουστάκη παρατήρησε ότι το εν λόγω γήπεδο δεν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας! Είναι παράνομο!

Ο κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε όπως εγκριθεί η πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου με την προϋπόθεση ότι υφίσταται η δέουσα νομιμότητα! Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι η κ. Μουστάκη δήλωσε παρούσα!

Θέμα 6.  Έγκριση λειτουργίας διεξαγωγής εμποροπανηγύρεων του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε ομόφωνα διότι ο Δήμος θα προκαθορίζει την τοποθεσία και τον αριθμό των πάγκων!

Θέμα 7. Καθορισμός   τιμής  μονάδος  αποζημιώσεως   απαλλοτριωθείσης  εκτάσεως στην περιοχή της Κηφισιάς « ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ », στο Ο.Τ. 616 Γ και κωδικό  κτηματογράφησης  010627  ιδιοκτησίας : 1)  Αθηνάς  Φιλάνδρου – Ανδριανοπούλου  του  Λαζάρου (7,80  τμ  Χ 265,30€ = 2.069,34 €)  και 2)  Σταυρούλας Φιλάνδρου – Αρτελάρη (7,80 τμ Χ265,30€=2.069,34€). Την εισήγηση την έκανε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου! Εγκρίθηκε ομόφωνα!

Θέμα 8. Εισήγηση  επιβολής  διοικητικής  ποινής: ανάκληση  καταστήματος υγειονομικού  ενδιαφέροντος   ΚΥΛΙΚΕΙΟ (  χωρίς  παρασκευαστήριο  για  όρθιους  και  περαστικούς  πελάτες)  επί  της   οδού Τατοΐου  αρ. 102, στην Ν.  Ερυθραία ιδιοκτησίας ΣΠΑΡΑΓΓΚΗ ΕΙΡΗΝΗ. Παραβρέθηκε στην συνεδρίαση ο ιδιοκτήτης του  καταστήματος ο οποίος βεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την  νομότυπη προσαρμογή της λειτουργίας του ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ είναι θέμα ημερών! Η απόφαση αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση!

Θέμα 9. Εισήγηση  επιβολής  διοικητικής  ποινής: ανάκληση  καταστήματος υγειονομικού  ενδιαφέροντος  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΜΠΑΡ επί  των   οδών  Πλ. Πλαστήρα 1 & Στρ. Παπάγου 12 στην Ν. Ερυθραία ιδιοκτησίας ΠΑ.ΛΕ.ΤΡΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Γραπτό αίτημα από τον ιδιοκτήτη για την τροποποίηση του υγειονομικού τρόπου λειτουργίας μέχρι τον Ιούνιο 2011 έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή!

Ο κ. Βάρσος ερώτησε κατά πόσον οι κ.κ. «ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες» ειδοποιούνται να παρευρίσκονται κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής για να απολογηθούν; Ο κ. Πρόεδρος απήντησε «αρνητικά» και ζήτησε από την γραμμάτια από τώρα και στο εξής να ειδοποιούνται εγκαίρως!

Θέμα 10. Εισήγηση  επιβολής  διοικητικής  ποινής :  ανάκληση  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος  ΚΥΛΙΚΕΙΟ   ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ    επί της   οδού   Καστρίτσας  αρ.  160  Ερυθραία ιδιοκτησίας  SUNNY CLUB A.E.....μέχρι να υπάρξουν οι «συνθήκες» νόμιμης λειτουργίας του!

Ο ιδιοκτήτης κ. Κρομύδας πήρε τον λόγο και είπε ότι η λειτουργία του Εστιατορίου είναι πλήρως νόμιμη και ζήτησε χρόνο για να υποβάλει τα δέοντα δικαιολογητικά στον Δήμο και να πληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.....που αφορά εισφορά χρήσης γης!

Κατόπιν εισήγησης του κ. Προέδρου εγκρίθηκε ομόφωνα να δοθεί στον ιδιοκτήτη χρόνος  30 ημερών για να  υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία!

Θέμα 11. Πρόταση  για καθορισμό  θέσεων Λαϊκής Αγοράς  της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ερυθραίας την οποία υπέβαλε το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Συμπερασματικά σχολιάζω ερωτώντας....

1. Αναφορικά με την  παρατήρηση του κ. Βάρσου ότι οι τσιμεντώσεις που γίνονται κατά την διάρκεια του στρωσίματος των πεζοδρομίων με κυβόλιθους δημιουργούν μεγάλες «αστοχίες» στις ασφαλτοστρώσεις, γιατί κ. Δήμαρχε δεν την λάβατε σοβαρά υπ’ όψιν; Γιατί κ. Δήμαρχε δεν κάνατε ειδική μνεία ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να ελέγχει προληπτικά / συστηματικά την εκτέλεση των  ασφαλτοστρώσεων;

2. Γιατί κ. Δήμαρχε εισηγηθήκατε την έγκριση της αποπεράτωσης της λειτουργίας του γηπέδου Beach Volley αφού υπήρξε καταγγελία της κ. Μουστάκη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ότι υπάρχει «παρανομία»! Δεν θα έπρεπε πρώτα κ. Δήμαρχε να γίνει η δέουσα έρευνα και μετά να παρθεί η απόφαση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου