Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Με αφορμή τη κατάθλιψη των καιρών!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η αποκτηθείσα εμπειρία αχρηστεύεται. Τα εργαλεία του παρελθόντος δεν επιδιορθώνουν βλάβες του μέλλοντος. Το μέλλον είναι ήδη εδώ και μας δοκιμάζει, αμφισβητώντας τις δυνατότητές μας να το διαχειριστούμε. Ανάμεσά μας φαίνεται να απουσιάζουν εκείνοι που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν πριν γίνει και αυτό ακόμη μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία.

Καταιγιστικές οι αλλαγές σε κάθε σημείο του κόσμου. Τόσο ο αριθμός όσο και το μέγεθος των αλλαγών αυτών καθιστά και τον πλέον ανοιχτομάτη παρατηρητή, σχεδόν τυφλό.

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο άνθρωπος από επιλογές συνειδητές είτε από αβελτηρία έρχονται να προστεθούν στη γενικευμένη σύγχυση της εποχής.


Η Ανθρωπότητα μοιάζει καταπλακωμένη από τα καμώματά της. Τρέχει πια πίσω από αυτά ανήμπορη να αποφύγει, τις αρνητικές επιπτώσεις των όποιων προσπαθειών της, να εμποδίσει τα χειρότερα.


Παγκοσμιοποίησε τα πάντα αλλά όχι και τη συνείδησή της. Τρέχουν από μόνες τους οι εξελίξεις και αυτή μένει πίσω να καταλάβει. Μια ανθρωπότητα τραγικά κατακερματισμένη ακόμα, παρά την ιστορική της εμπειρία. Υπέρ πληθυζόμενη γεωμετρικά αθροίζει και πολλαπλασιάζει προβλήματα που και ο θεός της δεν επαρκεί αν αναλάβει την επίλυσή τους.

Είναι ένα βήμα προτού τα βάλει πάλι με τον εαυτόν της και ανάψει την παγκόσμια καταστροφή. Οι ηγέτες της θα την σπρώξουν στον όλεθρο ή μήπως ανέλπιστα θα της πετάξουν σωσίβιο;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου