Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Γυμνάσιο Εκάλης - «ΑΥΛΑΙΑ»......στο σήριαλ με προσφυγή στο ΣτΕ!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Με επτά «ΔΕΝ» και δύο «ΝΑΙ» κλείνει ο Δήμος μας το κεφάλαιο «Γυμνάσιο Εκάλης» καθότι:


ΔΕΝ  έκανε καμία ενέργεια σύμφωνα με την εγκύκλιο 11136/Δ4/27-1- 2011  του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Συνενώσεις - Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012» που εστάλη σε όλους τους δήμους της χώρας και ζητούσε να διαμορφώσουν αλλά και να υποβάλουν προτάσεις που θα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής τους σε σχέση με το παραπάνω θέμα.

ΔΕΝ συνεργάστηκε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Προϊσταμένους Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους ΟΤΑ αλλά και τους λοιπούς - εκπαιδευτικούς και μη - φορείς.

ΔΕΝ απάντησε στην επιστολή της κ. Χριστοφιλοπούλου από τις 28/1/2011 προς τους Δημάρχους  που ανέφερε  ρητά ότι  «η γνώμη των εκπροσώπων των νέων Δήμων θα συντελέσει καταλυτικά στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης».

ΔΕΝ έλαβε υπ’ όψιν  την επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας σχετικά με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις των σχολείων.

ΔΕΝ εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα για τις συγχωνεύσεις και τις αλλαγές στην εκπαίδευση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας στις 28.02.2011  με προσκεκλημένους τους Δημάρχους όλης της χώρας.

ΔΕΝ τεκμηρίωσε την βιωσιμότητα του Γυμνασίου Εκάλης.   

ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκε το ανοιχτό παράθυρο  που του άφησε ο εισηγητής  της απόφασης αναφέροντας ότι «Το Γυμνάσιο Εκάλης με 45 μαθητές και 7 αίθουσες δύναται να συγχωνευτεί με το Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας με 270 μαθητές και 14 αίθουσες και μπορεί να απορροφήσει 320 μαθητές,......αν και θα δημιουργηθούν προβλήματα στο Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας, διότι πιθανώς να μην μπορεί να στεγάσει όλους τους μαθητές και επιπλέον θα χρειαστεί μίσθωση οχημάτων».

ΝΑΙ, στις 4 Απριλίου 2011 συναντήθηκε  ο Δήμαρχός μας μαζί με τους Αντιδημάρχους του κ.κ. Παναγιώτου, Κύρλου και Μαρκεσύνη στο Υπουργείο Παιδείας με την κ. Υφυπουργό και φωτογραφήθηκε μαζί της για να κερδίσει τις εντυπώσεις!......η απόφαση όμως για τη συγχώνευση του Γυμνασίου είχε ληφθεί και δημοσιευθεί στο ΦΕΚ αριθμό φύλλου 440/18 Μαρτίου 2011!

ΝΑΙ, στις 16 Απριλίου 2011, με πανελλαδική πρωτιά προσέφυγε στο ΣτΕ!.....και ότι ήθελε προκύψει!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου