Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Έκθεση της Αθηνάς και του Σπύρου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αθηνά Χατζή και ο Σπύρος Κομίνης ζωγραφίζουν. Όταν συναντήθηκαν δεν το ήξεραν. Όταν το έμαθαν χάρηκαν και οι δύο. Φέτος λοιπόν, αποφάσισαν να εκτεθούν παρέα  στο κοινό.


Η Αθηνά έχει ήδη κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές, τα έχει καταφέρει μια χαρά. Από την πρώτη της παρουσία σε αίθουσα τέχνης, έχουν περάσει κάποια χρόνια αλλά δεν θα πούμε πόσα. Το κέφι και η τέχνη δεν έχουν ηλικία.  

Ο Σπύρος έχει κάνει μόνο μία ατομική έκθεση στη ζωή του και αυτή με το ζόρι πριν πολλά χρόνια. Όλοι όσοι ήταν εκεί συμφώνησαν πως έχει ταλέντο, αλλά αυτός δεν τσίμπησε και ασχολήθηκε με άλλα πράγματα όπως π.χ. το γράψιμο (σ.σ. ο καθένας το καταλαβαίνει όπως θέλει). Όμως συνέχισε να ζωγραφίζει αδιαμαρτύρητα. Αυτή εδώ η έκθεση θα είναι η δεύτερη. Υποτίθεται είναι και πιο ώριμη. Καλά εντάξει.


Τα έργα της Αθηνάς και του Σπύρου έρχονται από παλιότερες εποχές, της οικονομικής άνθησης, της μεζονέτας, της πισίνας και της ψευδαίσθησης του πλούτου και της ασφάλειας και φθάνουν στο σήμερα όπου όλα αυτά δεν είναι.....τόσο δεδομένα. Ας πούμε ότι είναι μία ρετροσπεκτίβα (!!) αφιερωμένη στην εποχή της πλαστής ευτυχίας. Τότε που όλοι απολάμβαναν το ελληνικό φως, το νερό και το τηλέφωνο.

Η κεντρική επιτροπή των ειδικών που αποφάσισε να γίνει η έκθεση πρότεινε την γκαλερί Chili Art Gallery στην οδό Δημοφώντος 13-15 στο Θησείο.

Η Αθηνά Χατζή και ο Σπύρος Κομίνης, θα εκτίθενται για μια μακρά περίοδο 15 ημερών από τις 17 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2013. Εγκαίνια την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 στις  20.00.!

Κάποια στιγμή θα βαρεθούν και θα τα μαζέψουν να φύγουν. Αν τους προλάβετε οι ώρες είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30 - 19.30 και Σάββατο 11.00 - 15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου