Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Κύπρος: Μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Διχοτομημένοι, στη μέση του οικονομικού κυκλώνα, περιστοιχισμένοι από εχθρούς και «φίλους» και φυσικά......ξεχασμένοι από τη μαμά Ελλάδα....οι Κύπριοι δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.


Πληροφορηθήκαμε από υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς πως γερμανική αλυσίδα καταστημάτων βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στην Κύπρο καθώς οι πωλήσεις των εκεί καταστημάτων της σημειώνουν κάμψη που αυτή τη στιγμή αγγίζει το 70%.  


Την ίδια στιγμή, χαράς ευαγγέλια για την ελληνική εταιρεία «Μαρινόπουλος Α.Ε.» που καταγράφει αντίστοιχες αυξήσεις των πωλήσεων της τάξης του 60%.

Επίσης πληροφορηθήκαμε πως στη γειτονική Ιταλία, η ίδια εταιρεία δε δραστηριοποιείται διότι όταν το επιχείρησε δειλά δειλά στον ιταλικό βορρά, δε βρήκε ανταπόκριση.


Στην Ελλάδα όμως ο όρος μποϊκοτάζ είναι κάτι το ξεχασμένο. Το είχαμε εφαρμόσει επιτυχώς στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τα ολλανδικά και δανέζικα προϊόντα λόγω του σκοπιανού, λίγο αργότερα με το γνωστό αναψυκτικό που πάει με όλα λόγω της Ολυμπιάδας που χάθηκε και το ξεχάσαμε.

Τρία χρόνια στο Μνημόνιο, τρία χρόνια στο κρεβάτι του Προκρούστη και ακόμη αντίδραση δεν υπάρχει!

Η Κύπρος πάλι, πριν καν ψηφιστεί το Μνημόνιο, έστειλε στον πάτο της ανατολικής Μεσογείου τα γερμανικά σαλάμια, μπύρες και μπισκότα.

Εμείς ως λαός ούτε αυτό δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου