Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα στο Λονδίνο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

O θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης επιλέχθηκε από το Royal Court Theatre του Λονδίνου για να λάβει μέρος στο project PIIGS «για μια βδομάδα γεμάτη τραγωδία, κωμωδία και οργή στην καρδιά του Λονδίνου»! αφιερωμένη στην οικονομική κρίση που πλήττει κάποιες χώρες περισσότερο από κάποιες άλλες.


Στο project αυτό, καλείται ένας συγγραφέας από κάθε χώρα των PIIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία), να εκφράσει με τον δικό του τρόπο την κρίση στη χώρα του.  

Ο Ανδρέας Φλουράκης θα παρουσιάσει το  έργο «Λάσσυ»  στις 28 Ιουνίου 2013. Μέχρι τότε το «Λάσσυ» θα  συνεχίζει να παίζεται στο θέατρο Επί Κολωνώ έως 2 Ιουνίου 2013, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χριστοφή.

Η «Λάσσυ» είναι ένα θεατρικό έργο, «παιδί» κι αυτό της κρίσης, που δεν εγκλωβίζεται στο πρώτο επίπεδο του θυμού, της καταγγελίας ή της σάτιρας, αλλά ξεπερνάει τα όρια της επικαιρότητας και μας αφηγείται μια ιστορία συμβιβασμού και συμφιλίωσης με τραγούδια 80’s, χιούμορ και βία και πρωταγωνιστές έναν άντρα και μια γυναίκα.

Ο Ανδρέας Φλουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και θεατρική γραφή στην Αγγλία. Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα  της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, ενώ το 2008 βραβεύεται στο διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί - αναγνωσθεί  στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ Oyun Yaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60 στις Η.Π.Α. κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου