Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η Kaas ερμηνεύει Πιαφ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η διάσημη και τόσο αγαπητή στη Γαλλία και όχι μόνον τραγουδίστρια, Patricia Kaas έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στο Badminton, με την παράσταση «KAAS CHANTE PIAF»,  την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στις 21.00 και θα ερμηνεύσει τραγούδια από το  καινούργιο άλμπουμ  της που περιέχει επιτυχίες της Εντίθ Πιαφ, τιμή για την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο του «σπουργιτιού» της γαλλικής μουσικής σκηνής.


Όμως η Kaas τις  ερμηνεύει, όπως την είδαμε  στο Παρίσι, με έναν  δικό της εντελώς διαφορετικό τρόπο. Βέβαια η ερμηνεία της  Kaas είναι γνωστή για το πάθος και την ένταση που τη διακρίνει και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, συνεπικουρούντος και του χαρισματικού και ταλαντούχου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Abel Korzeniowski, που συνέθεσε μια αριστουργηματική θεατρική απόδοση των τραγουδιών της Πιαφ, προσδίδοντας στην παράσταση το μεγαλείο που της αξίζει.   


«Όταν γεννήθηκε η ιδέα γι’ αυτή την παράσταση, είχα πολύ αγωνία - ήξερα από την αρχή ότι ένας φόρος τιμής στην Πιαφ, ήθελε κάτι παραπάνω από ταλέντο. Για να ερμηνεύσει κάποιος αυτή την ασύγκριτη καλλιτέχνιδα με τον απαιτούμενο σεβασμό που αξίζει στην ίδια και στην δουλειά της, χρειάζεται κουράγιο, αυτοπεποίθηση και κάποια εμπειρία ζωής» λεει η Kaas.


Η παράσταση που ακολούθησε την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ, έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα στον κόσμο,

Εισιτήρια: 30/ 40/ 50/ 60/ 75 ευρώ.
Προπώληση: viva.gr / 11876 / abcd.gr / 210 8840600 / καταστήματα PUBLIC, FORTHNET, βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Η Patricia Kaas γεννήθηκε το 1966 στην πόλη Forbach στην Λορένη. Ο πατέρας της ήταν ανθρακωρύχος και η μητέρα της ήταν αφιερωμένη στην ανατροφή της ίδιας και των 6 αδερφών της.


Το 1988 σφραγίζει την πρώτη της επιτυχία. Τα τραγούδια «Mon me u moi» και «Mademoiselle chante le blues» γίνονται μεγάλες επιτυχίες μέχρι και την δεκαετία του 90. Το 1998 πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή κερδίζοντας 6 βραβεία «Victoires de la Musique» και μαγεύοντας εκατομμύρια θεατές στον πλανήτη.

Με την αυγή του 21ου αιώνα,  γίνεται μία από τις πιο γνωστές Γαλλίδες ερμηνεύτριες στον κόσμο. Το 2002 ερμηνεύει τον πρώτο μεγάλο της ρόλο σε ταινία σε σκηνοθεσία Claude Lelouch με τίτλο «And now......Ladies and Gentlemen» δίπλα στον Jeremy Irons.

To 2008, έχοντας πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια άλμπουμ σε περισσότερες από 47 χώρες, η Patricia δημιουργεί το «Kabaret», ένα αυθεντικό show αφιερωμένο στην δεκαετία του 30, περιοδεύοντας σε 35 χώρες. Το ομώνυμο άλμπουμ πούλησε πάνω από 800.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Η Patricia Kaas θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς καλλιτέχνιδες στην Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Την έχουν αποκαλέσει «Γαλλίδα Μαντόνα» ενώ στην Κίνα που έχει δώσει πολλές παραστάσεις, το όνομα της μεταφράζεται ως «νήματα υπέροχης μουσικής». Είναι επίσης μεγάλη σταρ στο Βιετνάμ, στο Λάος και ιδιαίτερα στην Κορέα.

Στην Ευρώπη τα τραγούδια της είναι διαχρονικά σε πολλές χώρες όπως το Βέλγιο, η Ελβετία και η Γερμανία, που την βράβευσε ως μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες δίνοντας της την μεγαλύτερη διάκριση του Γερμανικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου