Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Την Παρασκευή 12/04/2013 συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να συζητήσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για την περίοδο 2013 -14.


Σε αντίθεση με τις 2 προηγούμενες χρονιές που δεν υπήρχε απαρτία και χρειαζόντουσαν 2 και 3 συνεδριάσεις, αυτή την φορά ήταν παρόντα περίπου τα 2/3 των μελών και πραγματοποιήθηκε με την πρώτη η συνεδρίαση.   


Από τις 85 σελίδες του κειμένου που μοιράστηκε, οι 78 αναφέροντο στην υφιστάμενη κατάσταση και μόνο οι υπόλοιπες είχαν στοιχεία επιχειρησιακού προγράμματος!

Προσπαθώντας να διαβάσω και τις 85 σελίδες διαπίστωσα ότι είχαμε ένα κείμενο συρραφών! Αλλά αυτό δεν το σχολιάζω,  λογικά αφού δεν είναι το τελικό κείμενο.

Επειδή ο Καλλικράτης στα νέα όργανα που πρότεινε για να λειτουργήσει ως θεσμός, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της ενοποίησης της  Πόλης υποχρεώνει τους Δήμους να υλοποιήσουν - σχεδιάσουν, πίστευα ότι το φετινό κείμενο θα ήταν καλλίτερο από τα προηγούμενα, αφού πλέον οι διοικούντες έχουν προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις.

Δυστυχώς διαψεύστηκα. Θα μου πείτε, δεν διαψεύστηκες από την αντιμετώπιση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη. Γιατί απορείς;;

Ας τα αφήσουμε αυτά για αργότερα όταν θα κριτικάρουμε το έργο και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Γυρίζοντας στο ενημερωτικό κείμενο, στην σελίδα 12, πληροφορούμεθα ότι της διαβούλευσης......θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα :

1. Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

2. Παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.

3. Αξιοποίηση των διαθεσίμων δυνατοτήτων επικοινωνίας για την ευρύτερη κυκλοφορία του Στρατηγικού Σχεδίου.

4.  Διοργάνωση δημοσίων εκδηλώσεων.

5. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που θα προκύψουν από την δημόσια διαβούλευση ενσωματώνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο, αφού ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και η Εκτελεστική Επιτροπή.

6. Εφόσον κριθεί απαραίτητο από την Εκτελεστική Επιτροπή, με βάση τα συμπεράσματα της διαβούλευσης, αναθεωρούνται σημεία του Στρατηγικού Σχεδίου.

Αναμένοντας τα βήματα αυτά, θα επανέλθουμε να σας ενημερώσουμε επί του τελικού σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου