Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δημόσια Διαβούλευση εντυπώσεων......για τις μονοδρομήσεις στη Νέα Ερυθραία!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στη δημόσια διαβούλευση που είχε με τους κατοίκους  της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας οι οποίοι είχαν εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις τους, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου - Χ. Τρικούπη - Κοκκιναρά - Ηροδότου - Πόντου - Παπαφλέσσα οι οποίες  δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό κομφούζιο.


Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου 2013, ο Δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους και μαζί με τον μελετητή του Δήμου κ. Θεόδωρο Μαυρογιώργη συζήτησαν και αντελήφθησαν  ότι η επιβάρυνση της περιοχής με τις παράλογες μονοδρομήσεις σε μια κατεύθυνση και σε σειρά (Ιωνίας, Πόντου και Έλλης) μόνο ζημιά έκαναν.   


Αποφάσισαν να μελετήσουν διάφορες προτάσεις των κατοίκων μία εκ των οποίων ήταν και η  «πρόταση» αντιδρόμησης της οδού Ιωνίας (δηλαδή να γίνει άνοδος ολόκληρη η Ιωνίας από την Λεωφόρο Κηφισίας) ούτως ώστε να σταματήσει η τεράστια κυκλοφοριακή αναστάτωση της περιοχής.


Την εν λόγω «πρόταση» έκανε μηχανικός - κάτοικος της οδού Σαρανταπόρου του οποίου το κύριο μέλημα είναι η ομοιογενή κατανομή του κυκλοφοριακού φορτίου στο Δήμο Κηφισιάς.

Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής που τέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση είναι αναρτημένες σε μορφή pdf στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κηφισιάς www.kifissia.gr στην κατηγορία «Διαβουλεύσεις».

Την προστασία των κατοίκων και της γειτονιάς από την υπέρ….κυκλοφορία επικαλέσθηκε ο κ. Χιωτάκης αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν αναστατώσει  όλη την περιοχή.

 «Κάθε αλλαγή στις μετακινήσεις των κατοίκων επιφέρει αναστάτωση, ανατροπές και αντιδράσεις» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης και πρόσθεσε ότι «στόχος του Δήμου Κηφισιάς είναι η προστασία της κατοικίας και της γειτονιάς με την εκτροπή της διαμπερούς υπερτοπικής κυκλοφορίας από το τοπικό δίκτυο, στο βασικό οδικό δίκτυο».

Ο μελετητής συγκοινωνιολόγος κ. Μαυρογιώργης ανέφερε ότι μετά την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε δύο περιόδους προκειμένου να αξιολογηθεί ή όχι το μέτρο.

 «Από την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων διαπιστώθηκε ότι έχει μειωθεί ο υπερτοπικός φόρτος και οι μετρήσεις μας δείχνουν αποφόρτιση της ευρύτερων περιοχών γειτονιάς. Υπήρξαν, όμως, και επιμέρους πρόσθετες φορτίσεις σε οδούς, για τις οποίες εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια. Νομίζω ότι σε συνεργασία και με τους κατοίκους, θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στις όποιες διορθώσεις. Με χαρά θα προσαρμόσουμε τις προτάσεις που μας κατέθεσαν στην τελική πρότασή μας, για να γίνει πιο λειτουργική».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης ανανέωσε το ραντεβού του με τους κατοίκους από τις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας για τις 25 Απριλίου 2013 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Στη νέα συνάντηση θα παρουσιαστούν από τον συγκοινωνιολόγο οι τελικές του προτάσεις πριν αυτές συζητηθούν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τεθούν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου